Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Секс компромати и борби за надмощие в Българската православна църква
Автор: Екип Ruse24.bg 13:33 / 27.04.2014Коментари (0)1219
©
Навръх Великден порноклипът с участието на игумена на Бачковския манастир Агатонийски епископ Борис и четири разтропани "послушнички" отново "възкръсна" в мрежата и втрещи вярващи и атеисти, миряни и духовници. Припомняме, че голите кадри бяха изтрити светкавично, след като нищожна част от тях /по-точно - бледи сенки/ бе излъчена в предаването на Горан Благоев "Вяра и общество" по БНТ.

Според допуснати до тайните на клира появата на секскомпромата, и то точно на най-светлия християнски празник изобщо не била случайна. По време на изборите за Варненски митрополит срамните картинки не само срутиха имиджа на "дедо Боре", както вече титулуват Борис Бачковски, но без малко да сложат кръст и на цялата му църковна кариера.

Стигна се до църковен съд, заточването му в Рилския манастир и забрана да служи в Бачковската света обител до "второ нареждане". След наложеното му наказание похотливият игумен забягна в Москва, при дядо Кирил Руски, където по думите на вещи в църковните интриги се опитал да спретне комплот срещу патриарх Неофит и неговите приближени. 

Агатонийският епископ бил убеден, че неговите врази в Синода се добрали до захвърления му в контейнер за смет мобилен телефон, където бил запаметен порноклипът, и го тиражирали в Интернет. Непосредствено след избора на Йоан Знеполски, бивш викарен епископ на дядо Максим и дядо Неофит за Варненски владика, пост, за който се беше наточил сериозно и "дедо Боре", игуменът на Бачковския манастир се изцепи по телевизора, че виновно за всички беди в БПЦ и за нейния ударил дъното морален авторитет е "гей лобито". 

Сред неговите активни /?/ и високопоставени членове той изплю името на настоящия глава на Русенска епархия Наум, ексглавен секретар на Синода. 46-годишният "дядо" Наум обаче се оказал злопаметен и задкулисен играч, който решил да си върне тъпкано на Борис и чрез свои доверени хора, опитни спецове, отново постнал голото видео в нета.

Новият Русенски владика имал нова и основателна причина да таи ненавист към проваления си съперник за овдовялата след смъртта на дядо Кирил митрополитска катедра във Варна. И тя е следната: в съзнанието на Наум се загнездила параноичната мисъл, че именно Борис Бачковски е човекът, който едва ли не денонощно пускал по негов адрес клюки и слухове, за да вгорчи радостта му от високия пост и да окаля репутацията му. Една от най-пресните "градски легенди", разпространявани за Русенския митрополит, например е, че той дълго време не стъпил в крайдунавския град, тъй като бил ангажиран с битовото уреждане на своя дългогодишен приятел Борис Цацов, фотограф на Синода, с когото го свързвала гореща и нежна мъжка дружба. 

Дядо Наум бил решен на всяка цена да вземе със себе си своя любимец и да го устрои на подобаваща и добре платена длъжност в Русе, по възможност - в близост до него. Наложило се да бъде намерена и подходяща квартира за Цацов, защото в Русе двамата вече не можели да делят един покрив, за да не скандализират миряните, градската управа и местните първенци.

Междувременно митрополит Наум, който е много близък на дядо Неофит, веднага осведомил Негово светейшество, че "дедо Боре" е духнал в Москва, където се опитвал да заформи заговор срещу главата на БПЦ. За да успокои кипналите в лобито около Наум страсти, игуменът на Бачково се прибрал набързо в България и се кютнал в Рилския манастир "на заточение". 

Даже привикал и репортери, за да покажат и докажат послушанието и отшелническия му живот. Цялата режисура обаче се оказала нескопосна и не довела до никакъв положителен обрат в обтегнатите до скъсване взаимоотношения между кликата на Наум Русенски и патриарх Неофит, от една страна, и "заточеника" от Бачково.

Пикантната новина в случая е, че срамотните кадри с палавия епископ и неговите секспартньорки можело да не са същите, а "нова порция", изсипана в мрежата като "празничен салют" за уж покаялия се Борис Бачковски. Поне това е мнението на компютърни специалисти и запознати със "съдържимото" на скандалния клип.

За да угоди на Наум, главата на БПЦ се навил в разрез с канона мястото на викарен епископ и на главен секретар на Синода да стоят вакантни до Великден, за да може новият Русенски владика през това време да урежда своята дружка Борис Цацов.

Засега най-достоен да заеме ключовата длъжност "главен секретар" /в превод от църковен "жаргон" - главен пазител на тайните на висшия клир/ се очертавал игуменът на Троянския манастир епископ Григорий. Той обаче е силно недолюбван от Николай Пловдивски, чиято параноя го карала да се самонавива, че по-младият Григорий някой ден щял да бъде главният му съперник в битката за "бялото було" на Неофит

Затова главата на Пловдивска епархия всячески се опитвал да подлива вода на Григорий, а за да "бетонира" бъдещата си интронизация за български патриарх, успял да прокара през МС идеята си за духовна академия в Пловдив, която да се превърне в развъдник на предани телом и духом на дядо Николай кадри, готови да се сражават за неговата кауза и да лобират за възкачването му на трона на дядо Неофит, "когато му дойде времето".

Източник: БЛИЦ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: