Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Семейство: До диамантена сватба се стига с компромиси!
Автор: Екип Ruse24.bg 11:06 / 09.01.2020Коментари (3)728
© ИА
Съпругът и съпругата не трябва да застават един срещу друг, трябва да гледат винаги в една посока. Бъдещето е напред, а миналото си е минало, за него трябва  да се говори по-малко. Тайната на един щастлив брак се крие в това, когато двама души се съберат да мислят как ще живеят идните години и да правят компромиси.Този съвет отправиха към младите семейства Желязка и Яню Янчеви, които тази година празнуват диамантена сватба. За романтиката да очакваш писмо от любимия, трудностите  на  техните младини, съдбовните моменти в общия им път и радостните събития в живота им разказа семейство Янчеви в сутрешния блок на тв "Черно море“ - "Утро в нашия град“.

И двамата са с благородни професии. Тя е учителка, а той пожарникар. Без колебание казват, че ако пак трябва да избират, не биха поели по друг професионален или житейски път. Запознават се благодарение на роднини на панаир в добруджанско село, а любовта им пламва бързо. В годините, в които телефонът все още е лукс, писмата са най-сигурният начин за комуникация. Така с кореспонденцията започва и тяхната обща история. От любовта им се ражда прекрасен син, който ги дарява и с внуци.

Според съпрузите, които вече 60 години са заедно, едно добро съжителство се крепи  на уважението и приятелството и на по-малко оплакване един на друг. И двамата са категорични, че трябва да се вложи старание да не притесняваш другия много със себе си дотолкова, че и на него да му стане трудно.

Друга формула за хармонична връзка, която издаде семейство Янчеви, е предразположението един към друг и разговорите, а при проблем решението  да се търси от двамата без чужда намеса.

Противно на съвременното схващане за добър живот - време, в което често семейните ценности отстъпват място на материализма, щастливата двойка сподели, че са се радвали на малкото, което имат, а предизвикателствата са ги направили още по-сплотени.

Всичко сме постигнали сами с нашите четири ръце. Събрахме се през януари 1960 година на миналия век, не бяха много лесни години, спомни си Желязка.  Не съм питала каква заплата има Янчо, разказа още тя.

И като деца не сме живели този лъскав живот. Сега родителите са много забързани и ангажирани да осигуряват повече средства, за да имат всичко необходимо децата им, направи сравнение дългогодишната учителка.

Нашите родители бяха хора от село, които се бореха със земята, за да изкарат прехраната си, но ни предадоха важни морални ценности.  Казваха ни да бъдем внимателни в постъпките си, да бъдем добри човеци, да не излагаме себе си или родителите си, спомни си още тя.

Семейство Янчеви сега се радват и съпреживяват успехите и постиженията на внуците си. Внучката им е дипломиран лекар, а внукът – компютърен инженер. Пожелават си да гледат и правнуци, да са живи и здрави и да посрещнат следващата кръгла годишнина заедно с близките си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.01.2020 г.
0
 
 
Очите ми се пълнят със сълзи... от жалост за един мъж който е прецакан навеки... един мъж впримчен в капана на моногамната връзка... наложена в обществото единствено и само да кастрира и обезличи мъжа... Тъжно ми е за него... още една жена е успяла да прецака семето но още един глупак
Aнонимен
на 15.01.2020 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: