Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Семейство обяви награда от 1000 лева за изгубеното си куче
Автор: Екип Ruse24.bg 14:05 / 28.01.2023Коментари (0)320
©
Личен архив
Семейство Ерменкови от Пловдив обяви 1000 лева награда за този, който върне кучето им Рея. Кучето изчезва от  Роженските поляни над Смолян на 12 декември м.г. и досега упорито го издирват в целия регион, но без успех.

"За последно е видяна на чешмата на Роженски поляни. Рея e почти на 3 години, смес от хъски, сръбско гонче и бийгъл, което е доста рядка смесица. Женска, кастрирана, чипирана и с паспорт, в града винаги се разхожда на повод. 90% от времето си, обаче прекарва в планината, където живеем и ние през повечето време, а именно на Роженски поляни. Тя е стопанката на “Къщи под звездите". Рея е социално куче и много обича хората. Посреща и изпраща всички наши гости, когато някой спре с кола около нас – за да си сипе вода, снима красивата гледка и т.н., тя отива да го провери и си играе с всеки, който ѝ обърне внимание. На това място няма как да си помислим да я вържем на синджир, ще бъде престъпление. Връзвана е единствено при провинение за час-два. Винаги е с каишка с име и номер, редовно къпана и с много хубава козина – няма как да се обърка за бездомна/изоставена“, пише smolyanpress.net .

От месец и половина семейството не спира да обхожда всичко наоколо, за да  търси Рея. "И вече сме убедени, че не е сгазена или загинала в района. Естествено не изключваме и този вариант, но нейният най-добър приятел – куче, което живее до нас, не спира да я търси и да чака Рея да слезе от всяка спряла кола, а и сме сигурни, че ако беше загинала наоколо, той щеше да ни я покаже. Затова след месец и половина обикаляне по горите, пътищата, всички близки и не чак толкова градове – Чепеларе, Лъки, Смолян, Девин и селата между тях, виждаме като най-вероятен вариант тя да е отишла да се порадва на поредната спряла кола, да са я харесали и натоварили в колата, и в момента да е някъде вързана или затворена. Познава района си перфектно и шанса да се загуби е минимален, а дори това да се случи, тя винаги ще търси хора, при които да отиде“, каза Ерменков.

Той заяви, че е говорил с много хора от населените места – ветеринари, приюти, доброволци, дори кметове на някои общини. "Около нас всички я познават – дървари, ловци, хижари – тя редовно ги навестява, където и да са в гората и всички знаят, че е изчезнала и се оглеждат за нея. Много е страхлива от градски шумове, а от гърмежи (пиратки/пушки) изпада в паника. Надяваме се да успее да избяга и да попадне на хора. Рея е много добре обучена, послушна, вечер спи на дивана пред камината и е част от семейството ни“, казва стопанинът.

Семейството ще даде 1000 лева награда на този, който или я върне или даде сигурна информация за местоположението ѝ. Ако този, който е откраднал Рея чете това, молим да я върне, откъдето я взел, апелира Ерменков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: