Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Семейство се бори за живота на сина си
Автор: Екип Ruse24.bg 11:56 / 16.08.2020Коментари (0)607
©
Ники е на 8 години и е от Ловеч. Живее с родителите си и по-голямата си сестра. Обича да играе, обича да се смее и винаги разпитва за всичко, защото казва, животът бил много интересен.

Преди две години обаче, в навечерието на първия му първи учебен ден, животът, който Ники толкова харесва, го повежда по нов път - много по-труден от този на останалите първокласници.

"Започнахме първо с лека, до умерена температура, болки в областта на шията и схващане на врата", разказва Сергей Цандев, бащата на Ники.

Родителите му го водят на лекар, а той назначава изследвания. Следват още консултации и още изследвания. Правят биопсия и Ники получава диагноза. Сарком на Юинг - злокачествен тумор на меките тъкани. "Той почти не можеше да ходи и го носехме на ръце. Саркомът беше агресирал и беше блокирал всички нервни окончания", казва майката на Ники - Венета Цандева.

"Стана вял, анемичен.Обясниха ни, че болестта е рядка, но в последните години все повече деца се появяват с нея. След като притисне костния мозък, започва да атакува по пътя на меките тъкани - бял дроб, абсолютно навсякъде може да се появи", споделя бащата на Ники.

Шест месеца след първите симптоми и след като вече се сдобива с диагноза, Ники започва лечение в Пловдив. Следват две операции за премахване на тумора от областта на шията, продължителна химиотерапия, а след нея и лъчетерапия в Германия. В края на миналата година идва добрата новина - Ники е в период на ремисия. Контролен преглед през април обаче, установява рецидив. Днес, след трета операция и още химиотерапия, момченцето отново е в ремисия.

Предвид обаче силно агресивното заболяване и дългото лечение, той трябва да премине и през трансплантация на костен мозък, за да има трайна ремисия.

Да се намери място за трансплантация в условията на световна пандемия, се оказало поредното предизвикателство за семейството от Ловеч. Днес обаче, вече имат оферта. От клиника в Словения, на стойност 180 000 евро.

Сумата от 360 000 лева е изключително голяма за семейството, в което Венета не работи, за да се грижи за детето си, а Сергей е педагогически съветник. Но не се отчайват. В целия град са поставени кутии за Ники.

"Той знае че е болен. Знае,че води борба с рака, ние не сме скрили от него по никакъв начин", казва майката на Ники.

"Намира някакви сили, не знам откъде. Неприятно му е - при всяко влизане, всеки следващ курс, но стиска зъби и после отново става весел. Със страхотен дух е", разказва баща му пред Нова тв.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: