Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сергей Станишев: Не като Златка, след "златната" вода, ще реша за начело на БСП!
Автор: ИА Фокус 09:52 / 30.01.2023Коментари (0)603
©
Ако тръгна да ги характеризирам, страхувам се, че никой няма да дойде на срещата, ако инициирам! Не, вижте, няма съвършен човек! Няма, още по-малко, съвършен политик! Всеки е допускал грешки, при това тежки грешки и всеки носи както плюсове, така и пасиви. Но, всеки си има своята тежест! След като гласуват хора за тези личности, значи са  спечелили доверие! Което е изключително трудно! Знам колко трудно се печели доверие и колко лесно се губи!

Така отговори Сергей Станишев, бивш президент на ПЕС, бивш председател на БСП и премиер на България в периода 2005 - 2009 на Илиана Беновска, 'Беновска пита – Радио К2", която попита: "Нещо ми заприличахте на "Златка, златното момиче", което седи край реката и чака да се изтекат "червени, зелени, сини, черни и други води", докато "златната вода"! Бихте ли инициирал една лидерска среща с наличните в българското пространство лидери и партии, годни да управляват? И да внесете един не съзерцателен тон в общуването? Говорихте за диалог! И къде сте Вие тук в случая? Можете ли дадете пример, точен и ясен, на политиците, които ще ни управляват, кое е най-важното за България? Къде е визионерството? Кой е визионерът? Характеризирайте с по няколко думи, моля Ви, наличните лидери!".

Станишев бе категоричен, че ще работи за промяната на атмосферата, на средата в българската политика. Според него в момента средата води до абсолютно безплодни действия, които не дават никакъв полезен продукт на хората, резултат, решение на проблемите. Бившият лидер на социалистите припомни, че БСП винаги е била партия, която търси консенсус. За съжаление обаче не виждаме желание за консенсус в сегашните политически лидери. По този начин системните партии губят подкрепата на хората. "И аз няма да бъда в позицията на наблюдател, който "седи до реката"! Има и други поговорки, който казват, китайските, че ако седиш достатъчно дълго на брега на една река, ще видиш труповете на своите врагове!", добави той.

Беновска попита какъв е времевият хоризонт и как практически ще стане това? Станишев отговори, че в момента има конкретен хоризонт – конгрес на БСП. Той бе категоричен: "Аз, като член на БСП, като делегат на конгреса ще положа усилията, които зависят от мен, съпротивителните сили в БСП за спасяването на партията да се събудят! Дали това ще се получи, не мога да кажа. Но имам надежди!".

Беновска отново постави въпроса за времевия хоризонт. Станишев отговори: "Една моя любима книга, "Майсторът и Маргарита", в нея се казва, в първия разговор между Воланд и Берлиоз по повод на това съществува ли Господ, как човек прави дългосрочни планове, след като той не може да планира собственото си бъдеще дори в рамките на един ден!? И дава примера. Така че, който прави прекалено грандиозни планове в тази много динамична среда – според мен греши! Важното е да действаш принципно, а събитията ще ти подскажат следващите стъпки!".


Още по темата: общо новини по темата: 521
28.06.2023 »
24.06.2023 »
22.06.2023 »
02.06.2023 »
29.05.2023 »
17.05.2023 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: