Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сезам анализира Курт Зума, котката и новите стандарти в играта
Автор: Екип Ruse24.bg 16:42 / 21.02.2022Коментари (0)421
©
Футболният свят е раздиран от противоречия в последните няколко седмици. Обвинения за изнасилване и малтретиране изпълниха страниците на повечето таблоиди в света. Естествено, Мейсън Грийнуулд ще си понесе наказанието и дори и наличието на сезам бг регистрация няма да ви помогне да залагате за негови попадения в затворническите мачове. Скандалът бе последван от още една гръмка новина – Курт Зума срещу защитниците за правата на животните.

Кенсъл културата се изля с пълна сила върху бранителя на Уест Хем, след като се появи видео, в което той рита и удря шамар на собствената си котка през деца. Властите в Англия реагираха веднага и отнеха животинката от нейния собственик. Французинът пък не бе включен в групата за следващия мач на "чуковете“ и тепърва ще страда от по-сериозни последствия.

По-високи присъди

Съотборникът на Зума в Уест Хем Михаел Антонио бе попитан на пресконференция за коментар на видеото. Репортерите дори стигнаха по-далеч и се зачудиха, дали тази постъпка не е по-лоша от расизъм.

Антонио отговаря: -"Наистина ли твърдите, че неговата постъпка е по-лоша от расизма? Не одобрявам това, което е направил и не го защитавам. Обаче има много играчи, обвинени в съда за расизъм, с които след това съм играл футбол. Хората искат той да бъде уволнен и да загуби препитанието си. Трябва обаче да им задам въпроса – По-лоша ли е тази постъпка от изразяването на системен расизъм?“

Футболът измина дълъг и труден път с расизма. Проблемът премина през феновете и играчите. И все още се срещат неприятни скандирания по различните стадиони, а в България – на всеки мач, при все че президентът на определения клуб реши да пусне публика по трибуните.

През 2011-та бяха повдигнати подобни обвинения към Луис Суарес, за когото се твърдеше, че е използвал множество неприятни изрази в мач от октомври същата година. Той ухапа и трима различни играчи, за което също понесе сериозни наказание и се наложи да престои извън терените за стабилен период от време.

Цветнокожите играчи непрестанно са цел на хората с по-малък брой мозъчни клетки, а в не редки случаи, провокативни играчи от другия отбор влизат в ролята на хищници и опитват да разконцентрират с неприятни реплики.

Всички помним скандала в мача с Англия, след който Боби Михайлов хвърли оставка. Хората на Острова обаче имат доста по-сериозни проблеми в тази област. Техният бивш капитан Джон Тери бе атакуван, след като използва израза "шибан чернокож“ по адрес на защитника от Куинс Парк Рейнджърс Антон Фърдинанд. Противно на грозната атака към България, британското общество позволи на Тери да продължи безпроблемно славната си кариера.

За щастие, Sesame акаунт ви оценява единствено за уменията ви при прогнозиране на мачове и всеки има равен шанс да заслужи своята печалба.

Зума и магическата шапка

Друга част от футболните хора не хранят големи симпатии към играча. Греъм Сунес, бивш футболист и анализатор за Скай Спортс, казва: "Не изпитвам никакви симпатии към него. Фактът, че го пуснаха в социалните мрежи означава, че дори не осъзнават колко е лошо. Ако бях аз, нямаше да го пусна в игра през тази година. Ако пък бях играч, нямаше да искам да играем в същия отбор.“

Въпреки вълната от омраза, Уест Хем реши да не наказва играча. Дейвид Мойс го пусна в игра още срещи Уотфорд и смята да го използва и в други мачове, след като Зума се справи с контузията си. Мениджърът помоли публиката да прости "ужасната постъпка“ на Курт. Така че, може да си направите сезам регистрация онлайн и да заложите на "чуковете“ за класиране в топ 4.

Клубът предпочете да глоби играча с две седмични заплати – около 250 хиляди паунда, които ще бъдат дарени за благотворителност към организации, занимаващите се със закрила на животни.

Зума обаче загуби спонсорските си договори с Адидас, а "чуковете“ пък се разделиха с други два спонсора – "Vitality" и “Experience Kissimmee".

Братът на Зума, който играе също е професионален футболист и защитава цветовете на Дагенхам и Редбридж, също бе наказан от отбора си за участие и споделяне на въпросното видео.

В друго видео, бързо добило популярност в социалните мрежи, привърженици на Уест Хем пеят песен в защита на играча. Фенското скандиране включва четиристишие, гласящо следното: "Курт Зума е магьосник, той носи магическа шапка и ако му хвърлиш котка, той ще я изрита обратно в теб.“

Модерните времена внасят противоречия, които тепърва ще променят любимата ни игра. Регистрация в Sesame обаче ще ви осигури магическо преживяване в страната на спортните залози, гарнирано със солидна доза невероятни бонус оферти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: