Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сезират прокуратурата за случаи на нерегламентирана намеса по асансьори
Автор: Екип Ruse24.bg 17:32 / 13.05.2015Коментари (0)416
© Ruse24.bg
В Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са постъпили сигнали от градове в страната за нерегламентирана намеса по асансьори, това каза заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева по време на пресконференция по повод направените проверки на асансьорите у нас. Везиева заяви, че Агенцията е направила и десет регулярни проверки и са установени също такива нерегламентирани намеси както от граждани, така и от някои техници." ДАМТН е извършила незабавно проверки по сигналите, сезирана е и Прокуратурата", посочи тя.

"Независимо какъв е мотивът за нерегламентираните намеси, никой няма право да си играе с живота и здравето на хората. Трябва да заострим вниманието на цялото общество към този проблем, който се наблюдава в доста градове в България. Апелирам към това да бъдем по-внимателни на кого си поверяваме живота", допълни още тя.

Зам.-министър Везиева подчерта, че според екипа на министерството тези случаи са свързани и с факта, че реформата, която стартирахме ще наложи по-засилен контрол върху дейността на операторите.

"До октомври ще бъде въведен електронен регистър за самите съоръжения и в реално време те ще се наблюдават извършваните ремонти и профилактични прегледи. В този регистър ще съществуват и данни за фирмите, които извършват работните дейности с индивидуален код на всяко съоръжение, ще бъде създадена камара за самоконтрол между поддържащите фирми с амбицията за сериозно свиване на сивия сектор, допълни още зам.-министър Везиева.

Пред медиите бе представен и видеоматериал, заснет от охранителни камери, монтирани със съгласието на обитателите на жилищна кооперация в страната, с нерегламентирана намеса по подемно съоръжение, както и в обществени сгради в София с често пребиваване на хора. Материалите са предадени ДАМТН и на компетентните органи.

Председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Стефан Цанков съобщи, че за първото тримесечие на 2015 г. са проверени около 1800 асансьори, от които 18% са спрени поради техническа неизправност. Спрямо миналата година процентът намалява, допълни още Цанков.

По време на пресконференцията стана ясно още, че 500 проверки са направени само по сигнал на граждани. "Имаме случаи, при които колегите са реагирали буквално веднага на сигнал". Това каза Валентин Чиликов, Главен секретар на ДАМТН.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: