Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шефката на ТЕЛК -Ловеч остава в ареста, в жилището й откриха огромна сума
Автор: Екип Ruse24.bg 15:21 / 02.02.2019Коментари (4)1151
©
Съдът постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" на председателя на ТЕЛК - Ловеч, д-р Донка Минкова, която бе задържана вчера и привлечена като обвиняема за вземане на подкуп.

Мотивите на съда са, че според събраните доказателства и свидетелските показания може да се направи основателно предположение, че обвиняемата е извършила престъпление, за което се предвижда до 6 години лишаване от свобода. Според съдия Васил Анастасов налице е реална опасност д-р Минкова да извърши други престъпления. Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок в Апелативен съд - Велико Търново.

В началото на съдебното заседание защитата на Донка Минкова - адвокат Стефан Гецов, поиска отвод на съдебния докладчик. Мотивът бе, че от арестуването й до днес в съдебната зала, без да е призната за виновна, е обект на изключителен медиен интерес. Журналистическото нашествие, както се изрази адвокат Гецов, било обстоятелството, което влияело на докладчика по делото, пише дир.бг.

Съдия Васил Анастасов отхвърли искането му, като изтъкна, че присъствието на медиите не може да повлияе на обективността му.

Съдът не прие и постъпилото искане от защитата за съдебно-медицинска експертиза, която да даде заключение за характера и вида на заболяванията, от които д-р Минкова страда, както и дали могат да й бъдат създадени необходимите условия, от които тя се нуждае, в следствения арест и евентуално в болницата към Затвора в Ловеч.

Съдът обаче прие като доказателства медицинските документи, според които обвиняемата страда от заболявания на гръбначния стълб и черния дроб.

По време на съдебното заседание бе посочено, че на 28 януари т.г. свидетелят Иван Колев от Ловеч, в лична среща с Минкова, й е дал 200 лева и медицински документи за определяне процент за нетрудоспособност и такова решение е било издадено.

В съдебната зала стана ясно още, че при претърсване на жилището на Минкова е била намерена голяма сума пари, както и три папки с медицински документи, необходими за издаване на ТЕЛК решения. Във всяка папка е имало по 500 лева.

При разследването е установено, че д-р Минкова е провела множество разговори с другия обвиняем - Валентин Йотов. От неговите обяснения е станало ясно, че е дал 1500 лева за издаване на ТЕЛК решение за негова внучка и е съдействал за такова на детето на брат си за същата сума.

Адвокат Гецов зави, че ще обжалват решението. Според него съдът е взел едно изключително погрешно решение и добави, че д-р Минкова е с 95 процента инвалидност, затова е трябвало да постанови "домашен арест".

Окръжният съд в Ловеч остави в ареста и задържания Валентин Йотов от луковитското село Дерманци. Мотивите на съда са, че са налице доказателства, според които може да се направи основателно предположение, че е извършил тежко престъпление, както и да извърши друго престъпление.

Според обвинението Валентин Йотов многократно е водил телефонни разговори с другата обвиняема - д-р Минкова. Той е свидетелствал, че е дал 1500 лева за издаване на ТЕЛК решение за негово внуче и е съдействал за такова на дете на брат си за същата сума.

В съдебната зала стана ясно още, че обвиняемият е осъждан и неграмотен.

Решението на съда може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тази достолепна госпожа имала 95 % инвалидност! Хем не й личи, хем си директорства...
0
 
 
Като е с такъв висок процента инвалидност(което е съмнително) ,какво се натиска да работи - има здрави хора,които ще са по - полезни вместо нея?Парице - всесилна царицеееее.
+2
 
 
Трябва да вкарат в затвора поне един от тези самозабравили се кръвопийци, та дано другите се постреснат...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: