Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шефът на "Канарите" дарил хиляди левове на икона
Автор: Екип Ruse24.bg 08:58 / 20.08.2019Коментари (1)545
©
Хиляди левове е дарил на бачковската чудотворна икона на Пресвета Богородица лидерът и основател на оркестър "Канарите" Атанас Стоев!

Музикантът дава обет преди четири десетилетия, че всяка година ще свири в Бачково и със събраните средства ще подпомага съхранението на светинята. Стоев категорично отказва да разкрие каква е причината за доброто му дело, но близки хора подозират, че е бил спасен от тежък грях или че той или негов близък са преборили тежко заболяване.

Атанас Стоев е известен като вярващ човек и затова почитателите на "Канарите" не са изненадани от благородното му дело, но за пръв път научават за обещанието, което дава пред Бог и себе си, съобщава "България Днес".

И тази година акордеонистът и неговите колеги свириха в Бачково, а хонорара си дариха на бачковската чудотворна икона. В чест на празника - Голяма Богородица (15 август), Атанас Стоев избра да представи най-новия клип на оркестъра "Севдице, Невяно". Неслучайно видеото е заснето в красивия естествен декор край Бачковския манастир "Успение Богородично".

"Тематиката и поводът да създам "Севдице, Невяно" е една наша семейна приятелка, която е аптекарка в Несебър. Тя носи красивото име Невяна и е олицетворение на една истинска жена и българка в днешното съвремие. Затова и текстът е адресиран не само към нейното име, но и към нейната душевност и характер", обясни Стоев.

Съпругата му Надя разкрива как внукът им Атанас също е запален по народната музика, макар че е на малко повече от 2 годинки. Той е отроче на фолкпевицата Джена и Атанас Стоев-младши.

"Вече бях солистка на "Канарите" и една от любимите песни на сина ми беше "Кара Кольо". Сега се вълнувам още повече, като виждам нашия внук как сам застава пред телевизора и имитира как свирят татко му и неговият дядо. И най-интересното е, че любимата му песен е "Любе, Атанасе", която е на мама, татко и "Канарите", обясни щастливата Надя.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да си жив и здрав,бате Наско!Най-големите сте!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: