Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шишков: Проверка показа, че дебелината на асфалта на няколко пътни отсечки не отговаря на изискванията 
Автор: Екип Ruse24.bg 11:22 / 07.04.2023Коментари (0)434
©
По искане на прокуратурата бяха взети ядки от един от участъците на АМ "Хемус" - от София до Яна. Резултатите са сходни на това, което бях намирал и преди - дебелината на асфалта е между 20 и 24 см при изискуеми по проект 28 см. Започва разследване и ще се търси наказателна отговорност. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му проверки са направени и на пътя от Сливница до кръговото кръстовище в Банкя. "Там асфалтът по проект е 22 см, а релано е 17-18 см. Георадар направи тест и на Северната скоростна тангента, а резултатите се очаква да излязат до седмица - две. Строителят и надзорът трябва да носят отговорност. Държавата като възложител - също. Очевидно ще трябва да се направят основни ремонти", обясни Шишков. 

Според него подробният устройствен план за остатъка на Южната дъга на Околовръстния път е одобрен. А преди две седмици е приет и този за ЛОТ 9 на АМ "Тракия". "Всяка седмица отваряме перспективи за развитие на важни инфраструктурни обекти", посочи Шишков. 

Регионалният министър инспектира последния участък от АМ "Европа"

Той сподели, че е свикнал да работи под напрежение и не отрече, че би приел ново назначение в евентуален трети служебен кабинет.

"Анализът на състоянието на пътищата не е бил с цел политическа употреба, но резултатите доведоха до сблъсък между мен и политическа сила. Аз спрях да говоря, защото трябваше да дадем пълна възможност изборите да бъдат равнопоставени. Ако няма редовен кабинет, ще продължим да работим по ремонтите. Ще направим така, че да построим магистралите на старите цени, за да не губи пари държавата", подчерта Шишков.

Той коментира и думите на Бойко Борисов, който го нарече "убиец" в национален ефир по време на предизборната кампания. Причината - Шишков беше главен архитект на район "Триадица", когато там токов удар уби дете на тротоар.

"Имам три месеца да реша дали да заведа дело. Ще призова Борисов да направи вътрешна проверка дали е подведен във внушенията, които са му направили за мен. Ако направи анализ, ще приеме, че е подведен. А аз съм склонен да приема извинение за думите му, че съм "убиец". На мястото на токовия удар имаше преместени от Столичната община кабел и светофар, незаконно строителство и ремонт на инфраструктурата, а шахтите не отговаряха на нормите", коментира регионалният министър.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: