Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шофьор на линейка в Пловдив отказа да помогне на болна жена
Автор: Екип Ruse24.bg 10:39 / 22.01.2020Коментари (0)483
© Plovdiv24.bg
Архивна снимка
Видео от скандална случка набира бързо популярност в мрежата. За съжаление, с отрицателен знак. На клипа се вижда как шофьор на линейка отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката - буквално няколко стъпала надолу, съобщава Нова ТВ.

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото пък е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясниха, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

"Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха", сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът все пак помага за изнасянето на пациентката. Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.Според директора на ЦСМП Пловдив д-р Иван Стойков, по случая е назначена вътрешна проверка. По думите му, поведението, което се вижда на клипа е неприемливо.

"Шофьорите са длъжни да изпълняват указанията на лекаря и фелдшера, с който работи и активно да участва в обслужването на пациента. Задачата им е да организират изнасянето на болния, като потърсят съседи и близки, които да помогнат при изнасянето", посочи д-р Стойков.

Той допълни, че имало разписана ситуация в нормативите, при която, ако няма кой да помогне, се изпраща още един екип от завеждащия смяна. 

По думите на д-р Стойков, пациентката не е пострадала по никакъв начин тъй като конфликтът е станал, докато лекарката - д-р Веселка Танева се е грижела за жената, която е получила инсулт.

Впоследствие тя е била хоспитализирана. Шефът на ЦСМП-Пловдив заяви, че ще разговаря и с шофьора и едва тогава ще прецени какво наказание да му наложи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: