Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шофьор напълни тубата и попита: Как стана тая работа?
Автор: Васил Динев 09:45 / 29.07.2022Коментари (16)738
Здравейте, във връзка с тази новина: "Шофьорка остана като гръмната заради цифрите, които видя след зареждане на бензиностанция". Това е абсолютно нормална практика и не смятам, че някой е изненадан. Това твърди читател на Plovdiv24.bg. И допълва:

Аз преди няколко седмици заредих 5.25 литра гориво в 5-литрова туба, в която дори имаше останало гориво на дъното (прилагам снимка).

Убеден съм, че това е 100% стандартна практика на колонките, докато няма контрол и Крумови наказания.

На мен ми беше обяснено на касата, че съм успял да заредя по-голямо количество от обема на съда поради температурите - само че ми беше обяснено към 8:30 часа сутринта при температура от 20-24 градуса, като часа може да се види от касовата бележка.

Още по темата: общо новини по темата: 450
22.03.2024 »
11.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
20.02.2024 »
18.02.2024 »
предишна страница [ 1/75 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте аз също попаднах в същата ситуация на бензиностанция в Айтос -Орела. Исках да напълня 5л. бензин в туба специално за гориво. Тубата е разграфена от 1л. до 5л. На колонката показа 5л. а в тубата горивото не стигна до разграфени те 5л. Според мен няма контрол над тези колонки, мамят ни както си искат. В същата туба съм сипвал и от друга бензиностанция не съм имал проблем с количеството гориво.
0
 
 
Това с тубите е ала-бала! Всеки съд за гориво си има допълнително място за разширение на горивото! Има си стандарти за тая работа и е проста физика!!! Чудя се това не сте ли го учили в училище бре!!! Или....май, май четем без да разбираме какво четем! Второ: За хващане в крачка си има метрологични мерни съдове с щемпел и заверка и тогава като го хванеш в лъжа....удри, удри, удри..... По принцип за бензиноколонките стандартното замерване е при 10 и 20 литра гориво! Така с тубичката.....само фишеци!!!
0
 
 
Преди всичко бих искал да благодаря на коментиращия който(вероятно в метрологията) ми измери умствения багаж на база 2 изречения, както и на другите коментиращи споделили съмнения относно моята грамотност и капацитет. На второ място относно обстоятелствата около случката - в коментара си споменавам, че в съда имаше останало гориво - колко точно - няма как да знам. Тубата не беше напълнена до пръсване, по 2 прости и тривиални причини - 1) При пълнене на такива съдове(както и в резервоар) се вдига пяна - не си направих труда да изчакам да падне за да допълня и 2) При пълнене на такъв съд до горе има много голям шанс след като отвориш съда и го вдигнеш за да напълниш машина да олееш с гориво същата тази машина, което не е приятно, мирише и има шанс за щета и по тази причина нямам тази практика. Бонус1 - когато разказвах на приятел какво е станало направих снимки до къде точно е пълна тубата с клечка която показва нивото - които все още са си на телефона ми. Бонус2 - достатъчно пъти съм пълнил абсолютно същите туби за гориво за да знам за какво говоря и знам колко събират - от години без значение до къде и как ги пълня, не съм имал случай в който да съберат повече от 5л. и точно за това ми направи впечатление. Най-вероятно съм си измил стъклото с бензин или просто съм излял гориво от тубата като снимах до къде е пълна знам ли, всичко е възможно, само не и бензиностанциите да мамят...
+1
 
 
Следващият път да пробва с ракия,ако събере 6 литра може да забогатее ,но няма да поумнее
0
 
 
като си я напълнил до капачката на гърлото -нормално-ползвам такава туба 5лтр-но 5 са до края на широката част горе-пълним съм моята-до върха събира 5,7лтр
0
 
 
:-))) Хората искат пет литрови туби да събират точно пет литра гориво. После да не питат защо се взривяват тия бутилки без огън?! Просто народ, слаба държава.
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 29.07.2022 г.
0
 
 
Разбира се че дават от клонение и разбира се това никой не го проверява както трябва. Обществена тайна е че тях ги предупреждават преди проверки и те си превключват системите в нормални работен режим само докато се махнат проверяващите. На скоро имаше клип в YouTube на който един моторист само вдигна пистолета на бензинова клонка на OMV и колонката започна да отчита зареждане без дори да го е доближил до мотора! Нямаше поток на гориво но имаше отчитане! Накрая го накараха да си плати тези 20-30 стотинки които беше отчело докато пистолета беше във въздуха за няколко секунди!!! Всичко обясняват с температури но как пък тези температури винаги са в ущърб на клиента и винаги клиента е прецакан с много!!!
Сподели какво ново....
на 29.07.2022 г.
-2
 
 
Тая практика с пълненето на туби не беше ли забранена от закона?
+4
 
 
Чобанин! Отиди сега с тубата в метрологията, плати си да ти го измерят и отивай при Крум. Крадливите знаем какво ги е правил, но с неграмотните как ще постъпи не знам, не знам...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: