Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шок: Цените на горивата нагоре с още 20-25 стотинки до месец
Автор: Екип Ruse24.bg 12:37 / 21.02.2012Коментари (80)2171
© Ruse24.bg
Нов пореден скок на цените на горивата до месец очакват икономисти. Автобусните превози също ще се вдигнат.

Дизелът вече се продава за 2,70 лв. по бензиностанциите, а безоловният А 95 стана 2,57 лв. Това са най-високите цени от 2008 г. насам. Ако със средната за страната работна заплата през 2009 година сме купували 352 литра нафта, точно 3 години по-късно средният ни доход стига за близо 100 лира по-малко.

Бившият шеф на надзора на БНБ Кольо Парамов прогнозира качване на цените с още 20-25 стотинки на литър до месец. Главният икономист на институт "Отворено общество" Георги Ангелов се съгласи с прогнозата му. Ако се стигне до война с Иран положението в сектора ще стане съвсем непредсказуемо, посочи Ангелов.

Икономистите са категорични, че не може да се сравняват САЩ и Европа по отношение на цените на горивата. В Щатите няма нито акциз, нито ДДС, които в Европа формират поне 50% от крайните цени, които плащаме в бензиностанциите.

"ЕС се смята за клуб на богатите, така че акцизът е един и същ и за тях, и за нас", обясни Георги Ангелов. Според него проблемът е най-вече в доходите ни. "Не сме се преборили за това акцизът при нас да е по-нисък, защото тези правила са приети преди да има бедни страни в съюза".

По-скъпото гориво вече се отразява и на автобусните превози. В края на месеца или най-късно в началото на февруари можем да очакваме ново увеличение на цените на билетите с 5%. Това съобщиха от асоциацията на сдруженията в автомобилния транспорт.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
чудесно - качваме цените на горивата, качваме цените на електроенергията, следва увеличаване на всички други цени - включително храни и вода, има тотален застой, да не кажа спад на заплатите - и въпреки това нямаме инфлация? НСИ ли е виновно или тук действа някаква цветна магия?
+1
 
 
има едно решение и стига бат бойко пожарникаря да го разбере българина няма пари за горивата най-вече убиват народа с тия акцизи още повече хора вдигнете се бре аз съм готов но от 1997-ма никви ви няма брел поне акциза да поеме държавата като са си дали задниците на европарламента В германия като цени СА ТАКИВА а да получавате като тях заплати а се мъчите с 400-600лв а за храна а за дрехи а за сметки то е движещо с горивата хора разберете че ми мирише на траурна агенция България
Aнонимен
на 22.02.2012 г.
+1
 
 
Всички сте гневни. Нима не се досещахте какво театро ни разиграват още от лятото. Главни действащи лица : Ваню Танов , пицаря, В. Златев и шлангиста. И слабоумните и тъпанарите пак отидохте и ръкопляскахте по време на изборите. А други отидоха за гъби и риба. Този овчедушен народ иска винаги да му е отзад. Хора като Ботев и Левски отдавна няма по нашите земи. Все оправдания, криза, лошо наследство и ленти ленти , ножички и народа се е надупил , стрижат го и реве от удоволствие .Сега реват и викат аз няма да гласувам е какво от това. Те ще закар мангалите и пакще ги изберат. Но тогава ще бъде друго , бъдещето ще ви го чертаят мангалите , а вие ще сте робите. в собствената си страна. Апропо ние винаги сме били роби и такива ще си останем . Вие му мислете какво дърво ще ядете , вие и вашето поколение.До сега бяхме васали и цункахме д..то на рюснаците ,сега сме се надупили на всички и най-вече на хамериканците.Ще ги стигнем гърците на най. Те са велика и древна нация и никога няма да се затрият.
Aнонимен
на 21.02.2012 г.
0
 
 
какжи сто литра по малко ние ж лудогорието дето работим за 350 лж на месец трябжа да се изринат жси4ки политици ж тази страна
Aнонимен
на 21.02.2012 г.
+3
 
 
Жената непрекъснато се оплаква, че отдавна не сме ходили на някое скъпарско място. Вчера я закарах до бензиностанцията.
Aнонимен
на 21.02.2012 г.
0
 
 
аве бойко маминката ти мръсна ако те барна ште ям от тебе ве обитак мръсен
Aнонимен
на 21.02.2012 г.
0
 
 
Да живее Бойко Борисов
+8
 
 
И защо ни беше този Европейски съюз? За да пътуваме свободно в цяла Европа, но нямаме пари да отидем с колата на работа? За да не се облагат с мито стоките, и затова отвориха Лидъл, Кауфланд, Карфур, Била... и всичките ни пари вместо да остават при нас, в България, ние пълним гушите на европейците. Умря малкия и среден бизнес, умря всичко!
+1
 
 
ще ви убия умрете копелета да пукнете всички измикляри ! Увеличете заплатите или намалете горивата защото скоро ще стане воина в България ..... хората ще се избиват
0
 
 
Златев още ли е жив? Нещо, все ми се струва напоследък, че един добър наемник, ще е хилядократно по-евтин, от разходите за поредният самолет или марсоход, който кучият г*з иска да избие на наш ГъРБ
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: