Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Шокиращи подробности за трагедията в Лясковец
Автор: Екип Ruse24.bg 17:16 / 31.12.2021Коментари (0)483
©
Деветгодишният внук на стрелеца от Лясковец, Димитър Грамудов, който простреля приятелката си и се самоуби, станал неволен свидетел на ужасяващото престъпление, пише "Монитор".

Момчето видяло как дядо му е заредил пушката с втори патрон и се е прострелял пред очите му. За да бъде преодолян по-бързо шока от гледката, детето е разпитано и успокоено от психолог. Тъй като майката на момчета работела в чужбина, а бащата не полагал грижи да него, то ще бъде предоставено на грижите на баба си по майчина линия.

Зловещият екшън се разиграл в четвъртък около 20,00 ч. на ул. Капитан Петко войвода, на метри от сградата на полицейския уастък в центъра на Лясковец. Според разкази на съседи Димитър и жената, с която живеел на семейни начала, наскоро се разделили, но мъжът много тежко приемал раздялата и търсел начини отново да си върне любимата. На 30-ти вечерта, 51-годишната жена отишла до дома на бившия си приятел да върне кучето на мъжа. Какво точно се е случило на улицата пред дома, никой не знае. Най-вероятно обаче, между двамата отново е избухнал скандал. В пристъп на силен гняв Димитър грабнал от дома незаконно притежаваната пушка самоделка и прострелял с нея бившата си изгора. След това влязъл в гаража, откъдето взел още един патрон, с който се гръмнал в гърдите. Вторият изстрел за нещастие се оказал смъртоносно точен и Димитър издъхнал на място. Съседи открили телата на двамата на улицата и подали сигнал на тел. 112. Когато на местопрестъплението пристигнали екипите на спешна помощ и полицията, убиецът вече бил мъртъв. Жертвата му обаче все още дишала и давала признаци на живот. Простреляната е откарана и настанена за лечение в МОБАЛ "Д-р Ст. Черкезов" във Велико Търново, в критично състояние и с опасност за живота.

Изстрелът от самоделката увредил вътрешните и органи и засегнал панкреаса, далака и единия бъбрек. До транспортирането и в лечебното заведение простреляната загубила много кръв, което може да се окаже фатално за живота и, които лекарите в търновската болница се борят да опазят. Ако жената премине критичния период ще се наложи да и бъдат направени тежки животоспасяващи операции за възстановяването и.

Съседи на убиеца споделят, че около 20,00 ч. чули два гърмежа, но помислили, че са от пиратки и затова изобщо не им обърнали никакво внимание, а продължили да гледат телевизия. Жестокото двойно убийство на ул. Капитан Петко войвода се разиграло на метри от къщата на ужасите, където през 2014 г. психично неуравновесеният Петко Стрелеца простреля изпратените да го обезвредят командоси, като уби един от тях. По ирония на съдбата, пред журналисти, комшията му Димитър Грамудов тогава осъди поведението на Петко и сподели, че недоумява как е възможно човек да посегне и да отнеме живота на други хора. Седем години по-късно обаче, самият Димитър направи опит да убие решилата да напусне живота му любима жена.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново излязоха със съобщение за кървавия екшън в центъра на Лясковец. "На 30.12. около 20.30 ч., в РУ на МВР - Г.Оряховица е постъпил сигнал за инцидент в град Лясковец, при който домашен скандал между живеещи на семейни начала 53-годишен мъж и 51-годишна жена прераснал в посегателство срещу живота на единия. Със самоделно огнестрелно оръжие мъжът е произвел изстрел, причинявайки тежко нараняване на жената, след което прострелял себе си смъртоносно. Жената е транспортирана и оперирана по спешност в МОБАЛ – В. Търново, но остава в тежко състояние с опасност за живота.  По този повод е образувано  досъдебно производство за престъпление по чл.115, вр. с чл. 18 от НК – "опит за убийство“, водено под наблюдението на Окръжна прокуратура-В.Търново. Извършени са неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествие в присъствието на дежурен прокурор, иззети са веществени доказателства и сравнителни образци за изследване, разпитани са свидетели. Изясняването и работата по случая продължава", се казва в съобщението на окръжната прокуратура в старата столица.

Съседите на убиеца Грамудов са в шок от случилото се. Те го описват като много добър човек, който се грижел за близките си и изключително много обичал внука си Захари, за когото твърдял, че бил готов да даде живота си. 53-годишният мъж работел като багерист и извършвал услуги на частно. Освен това той бил и страстен кулинар, а през 2019 г. спечелил награда на Празника на зеленчуковата чорба в град Златарица.

Простреляната Даниела Райкова  е учителка в лясковската гимназия и режисьор на самодейния театър към местното читалище. Колегите и от училището я описват като много слънчева жена. Тя включила дори любимия си Димитър в спектаклите си в читалищния театър, къето той се изявявал като актьор самодеец.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: