Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сидеров отново в БНТ: Ще организирам протести срещу вдигането на данъците на атомобилите
Автор: Екип Ruse24.bg 13:14 / 02.12.2019Коментари (0)1225
© БНТ
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който неотдавна беше глобен от СЕМ с 2000 лева заради скандалното си поведение в предаването "Референдум", днес се завърна в ефира на телевизията. Бившият депутат, който напусна парламента, за да стане общински съветник, участва в сутрешния блок и коментира какви ще са приоритетите му в Столична община и от кого партията му ще оттегли доверието си.

"Ще се опитам да организирам граждански протести против намерението на кмета Фандъкова и общинския съвет да вдигнат данъците на автомобилите. Цялата работа е да се вземат едни пари от хората. ГЕРБ се старае да вдига данъци, което не е добре. Достатъчно са постъпленията в държавната хазна", заяви той.

По думите му на 30 декември в Общината ще се обсъди план-сметка за парите за чистотата, с която той не е съгласен.

"Няма никакво позоваване и анализ на база на какво се изчисляват тези 67 млн. лв. Чии са тези фирми, има ли, няма ли корупция? Защо толкова скъпо струва чистотата на София, която в крайна сметка не е чиста", попита Сидеров.

Той говори и за решението си да напусне Народното събрание. 

"Парламентът не само, че не ми липсва, аз съм много доволен, че не съм там. Не може да ми липсва парламент, в който се вземат антинародни решения", заяви лидерът на "Атака" и беше категоричен, че партията му няма как да е партньор на управляващите и няма да участва в Коалиционен съвет.

"Атака" беше чaст от Tройната коалиция "Патриоти", която сключи споразумение с ГЕРБ за управление на държавата. ГЕРБ стимулира изолирането на "Атака", тъй като станахме неудобни, а НФСБ и ВМРО бяха просто инструмент - отвертката и клещите. Но ГЕРБ и ръководството на ГЕРБ са основния виновник и поддръжник на тезата "Атака" да не е в управлението", категоричен бе Сидеров.

Сидеров коментира и оставката на социалния министър Бисер Петков с въпроса къде е оставката на заместничката му Султанка Петрова от ВМРО, която е изготвила "потресаващата" Стратегия за социални услуги.

"Той отдавна трябваше да бъде отстранен, това министерство не е социално, а по-скоро работи за чужди НПО-та", заяви бившият депутат за Петков.

Лидерът на "Атака" каза още, че може да направи критичен анализ на всяко едно от министерствата в кабинета на Бойко Борисов, като отново критикува доскорошните си партньори в "Обединени патриоти".

"Каракачанов отдавна е за сваляне и между другото, за разследване. Отдавна ми дават сигнали за крупни далавери във военното министерство. Ще ги подредя в една папка и ще ги дам на новия главен прокурор, който ми казват, че бил много добър", каза Сидеров за министъра на отбраната и лидер на ВМРО.

Относно протестите срещу издигането на лидера на НФСБ Валери Симеонов като зам.-председател на Народното събрание, Сидеров заяви, че той пък не трябва да е въобще в някакъв видим пост в политиката.

"Трябва да направя едно извинение, защото аз съм до голяма степен виновник той да е и в политиката, и в парламента", заяви лидерът на "Атака".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: