Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сидеров ще гладува в ареста, задържането му било незаконно
Автор: Екип Ruse24.bg 13:32 / 17.11.2015Коментари (3)802
©
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е задържан за 72 часа, съобщиха от прокуратурата. Очаква се той да бъде изведен от сградата на столичното следствие всеки момент.

Пред Дарик адвокатът на Сидеров Явор Нотев съобщи, че клиентът му обявява гладна стачка. По думите му Волен Сидеров бил казал на конвоиращите го полицаи да не му носят храна и вода, тъй като обявява гладна стачка заради незаконния си арест.

Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов пристигнаха пред сградата на столичното следствие тази сутрин около 10.00 ч. Миналата седмица те бяха призовани, за да им бъдат предявени постановленията за привличане като обвиняеми заради нахлуването в НАТФИЗ на 23 октомври.

Заради поредицата от ексцесии, които Сидеров и Чуколов предизвикаха в рамките само на няколко седмици около изборите, те се разделиха с депутатския си имунитет, а главният прокурор Сотир Цацаров дори поиска Народното събрание да разреши тяхното задържане.

Очаквано това предизвика мощна ответна реакция от страна на симпатизантите на "Атака", които бяха докарани с автобуси малко преди 10.00 ч. Те бяха обградени на метри от входа на сградата на следствието. От другата страна бяха отцепени и журналистите и фотографите.

Полицейското присъствие в района остава изключително засилено. От рано зад оградата на двора на Столичната следствена служба беше ситуирана и група служители на Специалните полицейски сили, звеното на полицията, което се намесва само при тежки безредици.

Полицейските служители бяха призовани неколкократно от протестиращите да проявят разум и да не спират поддръжниците на "Атака" да стигнат до входа на следствието, чуха се дори критики, че вместо да охраняват границата, те са докарани тук.

Поддръжниците скандираха повече от два часа "Волен е герой, Чуколов и той". Те скандираха и искания за оставка на правителството, както и на президента.

При пристигането си Волен Сидеров от специално изградена трибуна, от която изнесе реч, беше категоричен, че случилото се е безпрецедентно. "Искат да ни махнат от политическата сцена, когато се приемат важни неща", каза той.

Сидеров се спря пред медиите само за минута, за да каже, че на тази дата преди два месеца се е родил сина синът му, и решението на прокуратурата да го призове и арестува точно днес, не е случайно. Възмездие ще има, категоричен беше Сидеров.

"Възмездие ще има", беше категоричен на финала Волен Сидеров.

Симпатизантите му пък се заканват, че ще атакуват полицейския кордон, за да не позволят Сидеров и Чуколов да бъдат конвоирани до сградата на бул. "Г.М. Димитров".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ще се наплющи преди Ареста и после 72 часа ще Дриска...Героя :) Някой щял да го изхвърля от политическата сцена. Кой ми сра в гащите :)))))
+1
 
 
Този тъпанар иска като Едвин Согарев ,президента да ходи да го моли да не гладува ,ми оставете го бе, той и без това не заслужава храна нека пукне от глад ще тържествуваме хиляди .
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Предаване "Цветовете на Пловдив"
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: