Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Симеон Дянков: 2011-та ще е по-добра за икономиката
Автор: Екип Ruse24.bg 11:10 / 27.11.2010Коментари (6)687
© Ruse24.bg
България е една от малкото държави в ЕС, за които няма притеснения и вече не се определя никъде като рискова държава, както беше преди година и половина. Това е един от големите успехи на правителството, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на среща с бизнеса в Стара Загора късно вчера. Според него, доказателство за това е, че част от инвеститорите в региона вече идват в България от съседни държави. Страната ни е сред трите държави от ЕС, които са запазили данъчните си ставки непроменени спрямо предкризисния период, а от 1 януари догодина България ще бъде с най-ниската данъчна тежест за домакинствата и бизнеса в целия Европейски съюз, допълни Симеон Дянков.

Амбицията ни е до края на мандата данъците да са още по-ниски, за да се откроим още повече, подчерта вицепремиерът. И в момента България е сред първите десет държави в света с ниско данъчно бреме, припомни той.

Следващата 2011 г. ще е по-добра за икономиката, категоричен беше още финансовият министър. Според него ръстът на БВП ще се основава главно върху големия износ и през следващите години. В момента водещи сектори в българския износ с над два пъти ръст спрямо 2009 г. са фармацевтиката и информационните технологии. Значителен е ръстът в износа и на преработвателната промишленост и селското стопанство.

Следващата година ще е добра за пътно строителство, подчерта министър Дянков. Предвидени са около 500 млн. лева допълнително за пътища първи и втори клас или десет пъти повече в сравнение с 2009 година. За строеж на магистрали се очакват 25 пъти повече инвестиции спрямо същата година.

В отговор на въпрос вицепремиерът отчете, че от около 660 млн. лева задължения на централната администрация към строителния сектор, в момента неразплатени остават под 50 млн. лева по различни дейности. Очаква се тези задължения да бъдат изчистени през първите месеци на 2011 година.

На среща със служителите на офиса на НАП в Стара Загора днес министър Дянков заяви, че приходната агенция ще проверява всичко подозрително. Това е начинът да се повиши доверието и на гражданите, и на бизнеса към НАП, и това ще бъде политиката на агенцията занапред, подчерта министър Дянков.

Той определи като успех предложенията за промени в данъчното законодателство, които го опростяват. Според него работата в тази посока трябва да продължи. Това ще е от полза както на гражданите и фирмите, така и за самата данъчна администрация и ще направи работата й по-ефективна.

Структурата на приходната агенция ще се запази каквато е в момента, каза още пред служителите финансовият министър.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Колко заблудени хора има само..Вдянков,къде са парите на бизнеса , гей мръсен !?
0
 
 
Резон, моля те недей изпълнява последното! Та нали по този начин ще се появят още мнооого, мнооого кретеноиди от, рода на този задник на Брад Пит с очила. И един май дойде в повече на народа ни, с тъпотиите, които ръси ежедневно.
0
 
 
Какво значи още по-добра? Значи ли това, че 2010 е била добра? За кого бе, Дянков-барабанков? Да те е*а гадното джудже!
0
 
 
Цитирам Швейк-"А какво ще кажете относно пръжките...? "
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: