Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Симеон Дянков откри приют за бездомни и реновирано училище в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 17.12.2012Коментари (2)1130
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГ по туризъм:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков беше на визита днес в Русе. Той беше съпровождан от народните представители Пламен Нунев и Петър Даскалов. Посещението на Дянков започна с оглед на новоизградения общински паркинг на терена на бившия Пети полк. Стойността на строително-ремонтните работи е 244 хил.лв. От тях, 115 хил.лв са предоставени от държавния бюджет, а останалата част от сумата е от местната хазна. Паркингът разполага със 140 места е ще облекчи паркирането в Централната градска част.

Програмата на вицепремиера продължи с оглед на две от общо 20-те детски площадки, за реновирането на които Община Русе отдели от бюджета си 300 хил.лв. Дянков разгледа детските кътове пред бл.402 в кв. "Чародейка" и на ул."Байкал"№5 в кв.Здравец. Той поздрави кмета Пламен Стоилов и ресорния заместник-кмет Свилен Иванов за положените усилия и пое ангажимент през 2013 да бъдат отпуснати държавни средства за ремонт на детски площадки в Русе. Реновирането на още 40 детски къта до края на следващата година е заложено в общинския бюджет.

Дянков преряза лентата и на приюта за бездомни, в който вече са намерили подслон 15 русенци. Той откри социалното заведение заедно с народния представител Пламен Нунев, кмета Пламен Стоилов, монсеньор Петко Христов от Католическата Никополска епархия и изпълнителния директор на КАРИТАС - Русе Стефан Марков. Общинската администрация предостави сградата на бившето училище за Приют за бездомни, а КАРИТАС - Русе я ремонтира и обзаведе със собствени средства и с финансовата подкрепа на дарители. Над 250 хил. лева са вложени за проектна документация, централно топлофициране на сградата, ремонтни дейности и обзавеждане. 

Капацитетът на Приюта е за 75 бездомни жени и мъже от Русе и региона, които ще бъдат настанявани с направление от Дирекция "Социално подпомагане". Освен храна и подслон, клиентите на приюта ще получават и психологическа и юридическа помощ, както и помощ за намиране на работа и дом, за набавянето на документи и за интегрирането им в обществото.

Програмата на вицепремиера Симеон Дянков в Русе приключи с откриването на реновираната сграда на Професионалната гимназия по туризъм "Иван Петрович Павлов". Той преряза лентата на подновеното училище заедно с народния представител Пламен Нунев, областния управител Стефко Бурджиев, кмета Пламен Стоилов и директора на гимназията Ренета Вълева. 352 099 лева е стойността на извършения основен ремонт на покрива, подпокривното пространство и на фасадата на сградата. Средствата са отпуснати от държавния бюджет, по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Възпитаниците на гимназията изпратиха гостите с подготвени от тях традиционни коледни кравайчета, символ на берекет и благополучие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.12.2012 г.
0
 
 
индивида отляво жена ли е,мъж ли е?!като гледам в средата на панталоните нещо доста е щръкнало...
Aнонимен
на 17.12.2012 г.
0
 
 
Абе всичко е добре, приют, училище, ама с дънки ли се придружава министър и се реже официално лента на обект? Срамота- селска работа!!То така се принизява труда на хората които са направили и приюта и училището.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: