Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Симеон Сакскобургготски: Исках да помогна на страната си
Автор: Екип Ruse24.bg 17:40 / 26.07.2015Коментари (6)367
©
Да бъда премиер на България за мен бе начин да помогна на страната си. Това казва Симеон Сакскобургготски в интервю за Си Ен Ен.
"Смятах, че това е най-добрият начин да помогна на страната си, което се и случи. Естествено, беше ми много приятно, че бях избран. Смятам, че направих доста неща, за да отлича България на картата в много отношения", сподели Сакскобургготски.

Той добави, че фактът, че монарх става премиер привлече вниманието на политическия свят към България.

После помогна опитът му в частния сектор и неговите отношения ми с много европейски личности.

"Това ни отвори много врати в усилията да получим членство в НАТО и разбира се в Европейския съюз, което бе голямата цел", казва Сакскобургготски.

Сега хората признават, че четирите години на неговия мандат са били най-спокойните, най-предвидимите, годините без политическа и партийна дискриминация:

"Мисля, че това помогна много за започване на промените в обществото, защото преходът от тоталитарната система към пазарната икономика е много труден. Ето че 25 години по-късно ние не сме успели съвсем, това отнема време", отбелязва още Симеон.

"При такова наследство - на короната, не се пита дали си готов и никой не те обучава да си цар. Просто го приемаш", казва още бившия премиер Симеон Втори в интервюто за Си Ен Ен, снимано в православен храм.

Той се чувствал 12 години по-възрастен от реалната си възраст, когато приел царската титла. "Трябваше да съм на поне 18", добавя експремиерът.

Симеон Сакскобургготски разказа, че е търсил из архивите какво точно се е случило, но нищо от декласифицираната информация не е разкрило истината. "Не е просто инфаркт", убеден е той.

Попитан дали се е опитвал да стигне до московските архиви, той казва, че това не е бил единственият му приоритет.

"Исках просто като син да разбера каква е истината. И още имаме съмнения. Баща ми нямаше проблеми със сърцето, но беше под огромен стрес. Така че може да е получил инфаркт и без външна намеса, но агонията му в продължение на две седмици подсказва, че има нещо повече от това", добавя той.

"Бях толкова развълнуван, почти до сълзи. Мисля, че това се дължеше и на ролята на баща ми", казва Симеон в отговор на въпрос за спомените от топлото му посрещане през 90-те години.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.07.2015 г.
0
 
 
С какво помогна бе пиянка 800 дни и ще се оправим вън комарджия мръсен , България те мрази не щем и да чуем за теб и педала Паси.
+1
 
 
Човекът наистина милее за България и искаше да направи нещо. Разбира се всичко беше осуетено от червените прасета. Последва го съдбата на Виденов - ти искаш да помогнеш, но захваналите кокала те правят изкупителна жертва. И простият народ вярва. Сами си изгонихме качествените хора и сами си избираме палачите. Само да знаете да мрънкате и после на изборите айде Герб и БСП. Айде няма нужда да протестираме, айде няма да се защитаваме когато ни отнемат гражданските права, айде ще си затваряме очите когато всичко се прави едно към гьотере за замазване на положението. Ама царят бил виновен.....
+4
 
 
Не е важно какво си искал,а какво направи! Разбра ли лъжльо крадлив!
Aнонимен
на 26.07.2015 г.
+7
 
 
ПО ДОБРЕ СТОЙ ДАЛЕЧ ОТ България. СТИГА СИ ПОМАГАЛ.
+8
 
 
Горкичкият... За времето което беше на власт успя да помогнеш само на себе си. За народа не ти стигна времето.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Великден 2024 г.
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: