Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Синдикат "Образование": МВР трябва да поема отговорност при заплахи към образователните институции
Автор: Екип Ruse24.bg 12:49 / 29.03.2023Коментари (0)473
©
Синдикат "Образование“ заклеймява злонамерените действия на кибертерористите, които отправят виртуални заплахи, като отнемат основното права на образование на учениците е се опитват да всяват страх и ужас в национален мащаб. Това става ясно от позиция, изпратена от Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

"Политиката за борба с фалшивите новини и тяхното негативно влияние върху образованието, възпитанието и крехката детска психика е основен приоритет на Синдикат "Образование“ и МОН.

В случаите с виртуалните заплахи, които наистина звучат ужасяващо, се цели по-скоро всяване на хаос в образователните институции, както и турбулентност в националната сигурност.

Синдикатът апелира категорично към директорите да спазват сега съществуващите планове за защита на образователните институции и да не проявяват творчество или някакъв вид лична преценка при тези ситуации.

Синдикат "Образование“, като анализира сега съществуващите протоколи, смята, че те са много неефективни и дори поставящи директорите и ръководствата пред труден избор", смятат от синдиката.

"МВР трябва незабавно да прецизира методиката и протоколите за действие и да изпълни задължението си да поема отговорност при евентуални заплахи, отправени към образователните институции.

При изготвяне на заповед за противодействие при терористична атака МВР трябва да вмени задължение и към родителите да поемат задължение веднага да осигурят грижи за децата, които ще бъдат извън училищната сграда, защото, очевидно, учителите няма да имат физическата възможност да сторят това

Директорите на училища нямат необходимата професионална експертиза да поемат отговорност и ситуират регламент, също и да извършат преценка кой сигнал е фалшив и кой не.

Последният трябва да е изготвен и потвърден от МВР за всяка подобна ситуация.

Поделенията на МВР и сега се отнасят твърде скромно при охрана на живота и здравето на учениците в училище и училищни дворове", се подчертава в позицията.

"Сигнали до Синдиката разказват как, дори и при биещи се пълнолетни ученици в училищни дворове, полицаи в патрулка не са се намесвали. Вероятно и за това липсва нарочен протокол в дирекциите "Полиция“.

Пропускателния режим в образователните институции също трябва да се унифицира и да не зависи от финансовото състояние или решението на директора.

Училищните дворове са следващият нерешен проблем в системата на образованието. Това, че някои общини нареждат на училищата да не заключват дворовете, за да се ползват от живеещите в квартала, създава опасност от заплаха за ученици. Освен това понякога се руши и уврежда училищна собственост. Директорите трябва да са задължени да оградят и заключват училища и детски градини заради по-добрия пропускателен режим и превенция от хулигански интервенции над ученици и учители.

Синдикат "Образование“ е категоричен, че няма опасност за изборния ден, който ще се извършва в училища, също и за учебната година", подчертават от Синдиката.

Още по темата: общо новини по темата: 50
23.01.2024 »
16.10.2023 »
16.10.2023 »
16.10.2023 »
16.10.2023 »
10.04.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: