Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Синдикатът на служителите: Диалогът в МВР е в "будна кома"
Автор: Екип Ruse24.bg 17:35 / 10.03.2023Коментари (0)374
©
Нивото на социален диалог в МВР е в "будна кома". Това заяви Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), по време на пресконференция.

Той допълни, че най-големият синдикат на служителите в системата няма доверие към професионалното и политическото ръководство на ведомството. Последното заседание на съвета за социално партньорство е било през ноември, а трябва да се провежда на всеки три месеца. СФСМВР ще се възползва от правото си на страна в съвета и ще поиска неговото свикване, добави Попов.

От СФСМВР заявиха, че са направили два опита засреща с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, които не са се случили. В писмо до него те са изброили и три проблема, на основание на които искат преговори за анекс към споразумението си с МВР, но им е било казано, че предложенията са неприемливи, а процедурата изисква да се проведат преговори.

"Синдикатът подхожда към това политическо ръководство като към служебен кабинет - очакваме нормалността да победи и да имаме редовно правителство.", заяви зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов, цитиран от БТА. 

"Ако това беше редовно правителство, нямаше да търпим и толкова", посочи Валентин Попов. Той определи за "неадекватна" реакцията на ведомството, по отношение на случаите, при които служители на МВР са управлявали моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотици, тъй като това не се е случило по законен ред. Той припомни, че от 3 февруари има влязла в сила наредба на министъра, която урежда реда за тестване за употреба на наркотици, а за тестване за алкохол още няма ред.

Синдикатът изнесе информация, според която за октомври, ноември и декември 2022 г. са проверени за алкохол 24 003 служители, като положителните резултати са 32. Тествани за наркотици са 4561 служители, а положителен резултат са дали четирима, за които няма информация дали са потвърдени с кръвни проби.

От СФСМВР подкрепиха идеята на слъжебния вътрешен министър, че е необходимо е и назначаване на служители във връзка с охраната на границата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: