Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Синоптикът Янков предупреди: Ето какво идва от понеделник
Автор: Екип Ruse24.bg 10:29 / 07.03.2024Коментари (0)913
©
Сравнително високи температури преобладаваха у нас през последните дни. На места днес превалява дъжд.

"Единствените райони, в които няма валежи, са североизточните и по Черноморието. Днес в Западна и Централната България ще бъде дъждовно, между 15 и 20 л/кв.м в района между Пловдив и Стара Загора. Утре валежите спират, но и температурите с малко ще се понижат. В събота ще бъде с много слънчеви часове и по-благоприятно за туризъм. Температурите сутринта ще бъдат -1 и 2-3 градуса, има условия за слани в западните полети. През деня ще бъдат между 13 и 17 градуса", каза синоптикът Петър Янков.

Топло ще бъде и в неделя, стана ясно от думите му. От запад се задават плътни дъждовни облаци, които в неделя вечерта и в понеделник ще докоснат крайните югозападни части от страната. 

"От понеделник започва продължителен валежен период. Дъждовете ще бъдат по-интензивни в западните и южните райони на страната. В сряда и четвъртък прогнозите сочат валежи от дъжд и сняг със захлаждане. Няма да се образува снежна покривка", каза още Янков пред Bulgaria ON AIR.

Синоптикът отбеляза, че на 8 март времето ще бъде много динамично и разнообразно, "точно като характера на жената". Денят ще започне с валежи в югозападните райони, облаците ще се разкъсват и следобед ще има слънчеви часове. Вятърът ще бъде слаб от югозапад.

Янков посочи, че има условия за слани в края на следващата седмица. Преди да има слани, селските стопани да напръскат почвата и тя да се овлажни, което създава условия за по-слабо понижение на температурите в приземния слой, съветва синоптикът.

"Най-опасното явление този сезон са валежите от дъжд и сняг. При докосването на снежинка и стопяването ѝ цветчето се поврежда. Овощните дръвчета в северните райони ще бъдат подложени на това опасно явление", поясни Янков.

"В последните дни в Софийското поле има условия за задържащи слоеве и чувствително замърсяване на приземния въздух - от транспорт, от гориво. София се намира на дъното на своеобразен котел, който създава такива условия. Не трябва да се спекулира с тези измервания, едва ли не, че София е най-мръсният град в Европа. София е единствената европейска столица, която е близо до такава висока планина като Витоша", завърши синоптикът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: