Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сладката 3-годишна Маги се нуждае от помощ
Автор: Екип Ruse24.bg 11:27 / 08.02.2017Коментари (0)579
© Фейсбук
Прекрасната 3-годишна Маги, която се бори с коварно заболяване, се нуждае от помощ за лечение в чужбина, научи Varna24.bg от публикация на нейната майка в социалната мрежа: 

Пише Ви майка, която се бори за живота на дъщеря си.
Маги е едва на три години, но вече е преминала през дълги курсове на химиотерапия и месеци изолирана в болнична стая, но нека разкажа историята си от самото начало.

Магдалена се роди голямо и здраво бебе, но когато бе едва на 10 месеца лекарите откриха, че стада от Остра Лимфобластна Левкемия и започнахме незабавно лечение във Варненската Онко-хематология. 

Прогнозите бяха добри, а и организма и се поддаде на лечението и постигнахме ремисия още в средата на втория курс, което и успокои лекарите й. Факт е обаче, че ни спестиха информацията относно естеството на риск в нейната възрастова група и автоматично отхвърлиха варианта за така жизнено необходимата към този момент Трансплантация на стволови клетки. В последствие лечението и продължи още година и половина, чрез прием на цитостатици перорално, като през целия период бяхме под постоянен мониторинг на лекуващия й лекар. 

Курса на лечение завърши след изследване - Миограма на костния мозък, която бе извършена декември миналата година. Резултатите бяха добри и получихме най-големия подарък - здраво дете. 

Спряхме приема на цитостатици и кошмара започна отначало. Поради съмнения относно здравословното състояние на Маги миналата седмица отново направихме Миограма и резултата бе Рецидив на Остра Лимфобаластна Левкемия, но вече имаме засягане на Централната Нервна Система. 

В момента сме започнали лечение отново във Варненската детска онко-хематология, тъй като болестта и прогресира много бързо, но възнамеряваме да продължим химио-терапевтичния курс в Германия, където и да извършим трансплантация на стволови клетки. 

Двугодишното лечение "стопи" нашите финансови средства, за това в момента стартираме кампания за набиране на капитал с който да можем да заминем и започнем лечение в Германия.

Нашата диагноза в България може да звучи страшно и да се възприема като присъда, но в цивилизования свят е съвсем лечимо заболяване. Нямам никакво съмнение, че дъщеря ми има силата да се пребори и с това стига да попадне на точното място.

Посочената сметка не е дарителска, тъй като смятаме да сме в групата на Медицинските Мигранти, като влезем в немската социално-осигурителна система, а персонална. Необходими са ни 15 000 евро за да се установим и започнем лечение в Берлинска клиника.

BG71TTBB94001524184067
Титуляр Христина Йорданова.
Сосиете Женерали Експресбанк






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: