Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Слагат лимит на платените болнични!
Автор: Екип Ruse24.bg 15:42 / 20.11.2019Коментари (15)1196
©
Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в годината. Това е една от идеите за справяне на проблема с фалшивите болнични. Тя ще бъде обсъдена от социалните партньори в Тристранния съвет, заяви социалния министър Бисер Петков, предаде БНР. Сред предложенията за решаване на проблема с фалшивите болнични е и личният лекар да има право да ни дава по-малко дни болнични. Петков обясни, че всички мерки за ограничаване на фалшивите болнични, обсъждани до сега, отново ще бъдат обсъдени в Тристранния съвет.

Приходната агенция събира вноските за болнични, издаването им се контролира от здравните инспекции, а НОИ ги плаща. Това прави контролът неефективен, твърди председателят на парламентарната социална комисия. Според омбудсмана пък трябва да има и механизъм, чрез който да се контролира спазва ли се режимът, предписан в болничния лист. Все още не е ясно кога ще се проведе Тристранният съвет, на който ще се набележат мерки за ограничаване на злоупотребите с болнични.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.11.2019 г.
-1
 
 
Има и друг начин за справяне с болничните. Да свържат лекарите с аптеките и като лекарят ти е предписал лечение и медикаменти да си длъжен да си ги вземеш от аптеката за да се лекуваш... не си ги взел няма болничен!!! Който си е болен ще ходи до аптеката, който не е шефа да си го праща за постоянно във вкъщи!
на 20.11.2019 г.
+1
 
 
Това е добра идея всъщност. Ако получиш апандисит или херния няма и да е нужна операция,така или иначе ще умреш!
-4
 
 
Научете се да работите, като бели хора ей, българина все гледа да работи по-малко, нали ги гледам в на баща ми предприятието негодниците на 650 лв. на обяд ми дъвчат баници за левче по 20 минути, вместо за 3 минути да я сгъне и да се върне да работи. И по празниците сакън да слеят почивката с фалшив болничен, сякаш кой знае какво ще направят седейки си вкъщи вместо да изкарат някой лев за фирмата, която ги храни и им е дала шанс да оцеляват.
+3
 
 
Защо все за фалшиви болнични говорите а не за болната нация.Болнични се взимат за деца ,за родители и за себе си.
0
 
 
Сега кво праим след оперативно лечение? Малоумници!
+3
 
 
Има и по-лесно решение - да ни опрат по един пистолет в челото на тия, дето сме останали тука и да ни подкарат насила към терминал 2. Ми така де, като не разбираме от други мерки... А на тези, които се съпротивляват, направо да им теглят куршума. Явно плановете за обезлюдяване на територията България имат краен срок и няма кой да ни чака да се кумим още!
-1
 
 
Омбудсмана пак ръси тъпотии. Ще им сложим по една гривна на болните да ги видим дали спазват режима!!
+9
 
 
Това е като робство с допълнителни стъпки. Защо не се взимат лицензите на лекарите, които издават невалидни болнични? Не е ли по-добре да има контрол и проверка на болните отколкото да се ощетяват НАИСТИНА БОЛНИТЕ?!? При положение, че хората общо взето работят за един чувал ориз на месец и с тези цени на лекарствата нещо не ми излизат сметките.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: