Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Слави Василев: Българският парламентаризъм не произвежда устойчиви решения за държавата
Автор: Йоланда Пелова 09:21 / 21.11.2022Коментари (0)438
©
Шизофреничното поведение на ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов не е новина. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ политологът Слави Василев. "Конюнктурата в НС е изключително непредвидима и там е много трудно човек да намери някаква политическа логика. Събират се мнозинства, които принципно не биха имали никакъв дългосрочен политически смисъл за съществуване, визирам гласуванията на партии като ПП и ГЕРБ заедно за изпращане на оръжие в Украйна, гласуването за хартиената бюлетина и т.н. Логиката е една – по какъв начин да стигнем до властта, стремежът на партиите е да запазят физиономията си на всяка една политическа партия пред собствените си избиратели без да се загубят в политическото пространство.“

Смисълът на консултациите при президента е поставяне пред отговорност на самите партии, които отиват при президента, за да заявят какви са техните позиции и това винаги малко ги стресира, обясни Василев. "Логиката на президента е да успее да удължи живота на Народното събрание поради няколко причини. Първо, за да може то да приеме законопроекти, които са важни. Второ, да даде време на политическите партии да започнат да си говорят заедно. Партиите трябва да осъзнаят своята отговорност. Да не говорим, че ако президентът не даде време на партиите и изчерпаме конституционните процедури бързо, то вероятността следващите избори да бъдат около или малко след Коледните и Новогодишните празници е много голяма. Всичките тези обстоятелства би следвало да покажат на хората, че президентът е този, който носи отговорността“.

Това, че нямаме бюджет за догодина не бива да тревожи никого, защото законът предвижда процедура, по която същият бюджет продължава да се изпълнява в рамките на приетите разходи и приходи, смята Василев. "По отношение на икономическите процеси, те са глобални, те нямат общо с дадена политика на правителството“.

Смятам, че българският парламентаризъм не произвежда устойчиви решения за държавата, категоричен е Василев. "Много малко вероятно е да се гласува кабинет, но дори и да се гласува представете си каква ще е устойчивостта на този кабинет. Според мен е абсолютно нулева“.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: