Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Слави към правителството: Ето го резултата от вашето бездействие през последните 10 месеца
Автор: Екип Ruse24.bg 15:02 / 02.11.2020Коментари (0)876
©
Слави Трифонов с пореден коментар във фейсбук относно коронавируса и положението в здравната ни система. Той е на мнение, че правителството се проваля ударно в опитите си да удържи кризата.

През лятото правителството се заинати като магаре на мост и не подаде оставка. То, правителството или магарето, както искате го наричайте, ни каза, че оставка няма да има, защото идва тежка икономическа и здравна криза и само то може да се справи с нея. Никой друг.

И ето че кризата дойде, а правителството, което имаше невъобразимото самочувствие, че единствено то може да се справи с нея, се проваля катастрофално.

Правителството си спечели време с хвърлянето на пари от джипката, но видимо не е използвало спечеленото време да се подготви за здравната криза.

Всъщност, правителството използва времето да спаси само себе си, а не да се подготви да помогне на всички. Което е негова основна задача и мисия.

Резултатите от това са плачевни - през телевизора здравният министър умолява болниците да не отказват прием на пациенти с Ковид, а пациенти с Ковид умоляват да ги приемат в болница, защото умират. И умират. Щото нямало места.

Така си отиде 76-годишен мъж в Плевен, който почина на стълбите пред дома си, след отказ да бъде приет в болница.

Така си отиде и 33-годишен мъж в София, след отказ да му бъде пратена линейка и да бъде приет в болница.

В целия този хаос така си отиват и хора, които нямат коронавирус. Защото все още има и други болести, от които се умира.

И това се случва, въпреки че според данните на Националния оперативен щаб още от март, в момента трябва да има около 5000 свободни легла за заразени с коронавирус в некритично състояние и над 1000 свободни легла в интензивните отделения за хора в критично състояние.

Къде са тези легла? Закрихте ли ги?

Или леглата ги има, но няма лекари и сестри? А какво направихте за лекарите и сестрите? Вдигате предизборно заплатите на раздутата си администрация, включително на някаква агенция по сортоизпитване и семеконтрол, щото била на първа линия за коронавируса, а сестрите отново да си стоят с мизерните заплати. Колко пъти сестрите бяха под прозорците и на прозорците на властта, за да искат добри условия на труд и достойно заплащане? Колко пъти ги излъгахте и пренебрегнахте? И не е ли вярно, че голяма част от медиците работят дори за по-малко пари в кризата, заради статута на болниците като търговски дружества?

Как стигнахте дотам, че сега искате бусове на жандармерията, бусове на пожарната и такситата да станат линейки? Да, изтребителите и военните кораби определено не стават за линейки.

Ето това е резултатът от вашето бездействие през тези няколко месеца. Всъщност, това е резултатът от вашето бездействие или по-скоро престъпно действие в здравеопазването през последните 10 години. Или както казва младият лекар Димитър Лунд, който отива да работи в Германия: “Може да имаш дефицит на легла, може да имаш дефицит на кадри, но най-важното е, че има дефицит на система".

Вие видимо не можете да се справите с този дефицит. Затова си отивайте, за да дойдат хора, които могат да се справят

Още по темата: общо новини по темата: 11867
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: