Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
След лидерска среща: За какво се разбраха Борисов и Петков
Автор: Алена Соколчева 11:34 / 13.12.2023Коментари (0)315
© Фокус
Лидерските срещи ги превърнахме в работни, защото другото звучи помпозно. Преди дни, след протестите на артистите и културните дейци, грозната картина полицията ни да се бута с творците ни, се събрахме и решихме да дадем рекорден бюджет в сферата на културата. Това са допълнителни 68 лн. лв. за сценични изкуства, музеи и галерии, 5 млн. за българските културни дружества, 15 млн. за Фонд "Култура“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента рамо до рамо със съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде репортер на "Фокус".

"Църкви, джамии, детски градини, училища, читалища, спортните дружества плащат скъп промишлен ток. Това го променяме, така ще се намалят разходите им“, обясни той.

За Бюджета за култура Кирил Петков бе категоричен, че ще бъде увеличен рекордно - от 387 млн. на 520 млн. лв. "Сложихме културата като основен акцент в бюджета, защото е приоритет в нашето управление. Има места, от които тези пари да се вземат", поясни той.

Също така започваме модернизацията в службите. "За целта ще се вкара специален център за киберсигурност, който за пръв път да бъде финансиран така, че да имаме истинско противодействие срещу фалшивите новини и атаките в интернет", каза Петков.

Той съобщи още, че днес е имало работна среща с Бойко Борисов. На нея е било взето и решение, че Детската болница ще стане реалност скоро и ще е основен приоритет на властта. "Обединихме се в това независимо как преразпределяме разходите така, че да имаме основните приоритети сложени на масата - да не надхвърляме трите процента, защото еврозоната е наш общ приоритет и ще се борим тази година да бъдем точно в трите процента",  добави Петков и изрази надежда, че догодина ще се върви по пътя на еврозоната, което също е техен огромен приоритет.

Сред обсъдените теми е и създаването на координационно двоен контрол между Министерство на здравеопазването и НЗОК, така че всички търгове за лекарства да имат двоен контрол. По думите на съпредседателя на ПП-ДБ трябва да са сигурни, че парите отиват наистина за лекарства, а не в некачествени обществени поръчки.

Борисов посочи че за да няма от много лидери хилаво бебе, решенията се взимат в комплект от всички, които имат отношения по тези теми. "ДПС бяха на всички срещи", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Още по темата: общо новини по темата: 370
13.05.2024 »
13.05.2024 »
12.05.2024 »
09.05.2024 »
07.05.2024 »
03.05.2024 »
предишна страница [ 1/62 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Бюджет 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: