Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сливат пожарната и Гражданска защита
Автор: Екип Ruse24.bg 09:29 / 08.09.2010Коментари (2)309
© Ruse24.bg
Пожарната и Гражданска защита ще бъдат слети в обща дирекция. Това предвиждат промените в Закона за МВР, които се очаква да бъдат приети днес в Министерския съвет, съобщи зам. вътрешният министър Веселин Вучков.

Идеята е двете структури да са заедно, за да няма дублиране в задълженията. Доста често за едно паднало дърво върху кола се налага мястото на инцидента да бъде посещавано от две служби. Очаква се новата дирекция да се казва "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Важно е, че с тази промяна ще преодолеем недостатъка да има различни некоординирани звена за реагиране при бедствия, паралелни дежурни служби и паралелни звена за реагиране", коментира зам.-министър Вучков.

Освен сливането на пожарната и Гражданска защита промени ще има и в работата на т. нар. разследващи полицаи (дознателите - б. а). Част от тях ще бъде изпратена в двете дирекции "Криминална полиция" и "Борба с организираната престъпност", за да се заемат с тежките случаи. Очаква се да бъде създадено и специално методическо звено, което да контролира работата на дознателите.

Към момента разследващите полицаи бяха едни от най-натоварените служители в системата на МВР. Причината беше, че от целия 27 000 състав едва 2000 дознатели бяха натоварени със задачата да събират доказателства. Поради тази причина на един служител му се падаха по 300 случая на месец.

За да се облекчи работата им, от май тази година част от неотложните следствени действия могат да ги извършат вече и униформените полицаи, които първи идват на мястото на престъплението.

Останалите промени в нормативната база, които ще бъдат приети, са свързани с влизането ни в Шенген. Последната стъпка пред присъединяването на страната ни е въвеждането на информационна система за обмен на данни в реално време. По нея може да се подава информация за откраднати вещи и издирвани лица от останалите държави членки.

"Именно в тази връзка трябва да регламентираме т.нар временно изземване. То ще бъде за срок от 30 дни, след което откраднатата вещ ще бъде предоставяна на държавата, от която е задигната", коментира зам.министър Вучков.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Дано работата да се върши ефективно!
+4
 
 
Дано им вдигнат бюджета след това сливане, че като гледам какви са условията в пожарната, само се надявам да не ми се наложи да ги викам...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: