Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Служители на затворите от цялата страна протестираха, поискаха оставката на директора на ГДИН
Автор: Петя Кузева 14:00 / 06.10.2023Коментари (0)542
Над 200 служители на затворите от цялата страна протестираха над два часа пред сградата на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" в София. Надзирателите и техните колеги от Ловеч, Белене, Бургас, София, Плевен, Стара Загора, Кърджали, Сливен и Бобовдол поискаха среща с правосъдния министър Атанас Славов в удобно за него време. Искат оставката на главния директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) главен комисар Ивайло Йорданов.

На място дойде и председателя на УС на СФСМВР Валентин Попов, пристигна на място, за да покаже и солидарността на полицейския синдикат към Синдиката на служителите на затворите. Демонстрацията откри членът на Управителния съвет на синдиката Цветан Михайлов. 

Конкретният повод за недоволството е уволнението на младши инспектор Емил Велков, който оглави протеста на служителите на софийския затвор в началото на май. Според колегите му, той се е осмелил да защити трудовите им права и графика на работа. Служители споделиха пред екипа на "Фокус", че много от тях са били наказвани заради публикации в социалните медии срещу ръководството и възмущението им срещу експериментите в системата през последните години.

"Не на страха, Емиле, с теб сме!", "Когато мирише откъм главата, няма да мълчим като риби!", "Няма да позволим да ни мачкате", "Промяна в графика - занижена сигурност", "Кога ще чуете и нашето мнение?", "Промяната продължава, ние огладняваме", "Инфлацията изяжда доходите ни. Къде е държавата в този процес?"

Те показаха кашоните с канцеларските материали и други вещи от освободеното бюро от офиса на уволнения си колега, а на специална маса бяха подредили иззети вещи от затворници, в това число и лопата, преобразувана в брадва, която спокойно може да послужи като оръжие за убийство.

Недоволството на синдикалистите пред Централния затвор в столицата е провокирано от управлението на дирекцията и невъзможността да предложи адекватни решения на проблеми, засягащи пряко професионални и трудови права на служителите, се казва в позицията на синдикатите. Те вече са пуснали сигнал до еврокомисарите по работни места и социални права и по правосъдието.

Надзирателите и служителите на местата лишаване от свобода са категорични, че са наложени наказания и уволнения на синдикални лидери и членове за тяхното мирно упражняване на правото на сдружаване и правото на протест. Според тях проблемът не е от днес и не пропуснаха да освиркат и бившия правосъден министър Крум Зарков.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: