Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Служителите на затворите излизат на национален протест на 10 януари
Автор: Екип Ruse24.bg 11:19 / 08.01.2015Коментари (0)175
© Bulfoto
На 10 януари Синдикатът на служителите в затворите в България организира Национален протестен митинг-шествие срещу орязването на правата на служителите в ГД"ИН" и ГД"ОХРАНА" регламентирани в Закона за Министерството на вътрешните работи и недостатъчния бюджет за системата на затворите, пред Министерството на правосъдието от 13 часа, под мотото: "ОСТАВКА НА БЕЗЗАКОНИЕТО ! ПРОТЕСТ СРЕЩУ БЕЗХАБЕРИЕТО!".

Шествието ще потегли от Министерството на правосъдието в 13.30 часа и ще се придвижи до входа на Министерството на финансите и Министерски съвет, след което ще продължи до сградата на Народното събрание.

Синдиката на служителите в затворите в България намира, че неспазването на Закона за Министерството на вътрешните работи от Министерството на правосъдието е грубо нарушение на Правилата за социален диалог в България, с което се обезсмисля дейността на Съвета за социално партньорство в Министерството на правосъдието.

Синдикатът на служителите в затворите в България с тревога и безпокойство констатира, че работниците и служителите в местата за лишаване от свобода стават жертва на перманентното недофинансиране на затворната система в България и уродливите форми на опитите за справяне с тази негативна тенденция.

Използваната във времето от институциите, обобщено формулирана фраза "реформа в затворите", без необходимото финансиране, звучи смислено, но попада единствено в полето на голите абстракции, като не е случаен факта, че Европа ни изпраща рекорден брой препоръки от началото на прехода.

В тази връзка Синдикатът на служителите в затворите в България предупреждава всички политици, че липсата на системни усилия и приемственост за решаване на въпросите, за състоянието на затворите в България, проблемите и предизвикателствата свързани с тях, потъпкват честта и достойнството на една категория държавни служители с отношение към сигурността на държавата и създават условия, които представляват потенциална опасност за техните живот и здраве, на което Синдиката на служителите в затворите в България ще отговори с всички позволени от законите на страната средства !

Получено е разрешение от компетентните органи за провеждането на протестните действия. Предприети са също така всички мерки да не се нарушава обществения ред.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: