Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
–усе
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
—лужителите от системата на ћ¬– готв€т протест в знак на "благодарност"!
јвтор: ѕламена Ќиколова 15:42 / 12.10.2020 оментари (19)153
©
—лужителите в системата на ћ¬– се чувстват недооценени, става €сно от деклараци€ за протестна готовност, изпратена до Varna24.bg от —индикалната федераци€ на служителите в ћ¬–.†

≈то какво гласи т€:

”правителни€т съвет на —индикалната федераци€ на служителите в ћ¬– желае да изрази дълбоката "благодарност"на членовете на ‘едераци€та към ћинистерски€ съвет и ръководството на ћ¬– за "високата оценка", ко€то беше поставена на служителите в ћ¬– с класирането им на 35-то м€сто, извън списъка с 34 министерства, институти, агенции, фондове и др., описани в ѕќ—“јЌќ¬Ћ≈Ќ»≈ є 240 от 31.08.2020 г.

»зключването им от увеличението на индивидуалните основни месечни заплати с до 30%, изглежда, се приема за адекватно оцен€ване на дейността им в изминалите и бъдещите месеци на извънредно положение и ситуаци€,породени от епидемиологичната обстановка.

ќчевидно ћ¬–, което заедно с медицинските работници в ц€лата страна изнесе основно тежестта на прилаганите мерки и продължава да търпи най-тежките последстви€ от кризата, не е заслужило материален стимул.

Ќатрупаните хил€ди часове труд, положен от колегите при вс€какви метеорологични услови€, в непосредствен контакт с карантинирани и болни, стотиците заболели служители,рисковете от зараз€ване предвид първата лини€, на ко€то се труд€т, €вно са недостатъчни, за да се избегне такова силно дискриминационно и обидно решение.

“ова е едно естествено продължение на медийно обещаните и неполучени от нас 1000 лв. месечно за работещите на първа лини€. ѕродължение е и на обидно разпределените по н€колкостотин лева "награди". ќпредел€ме го като изключително лицемерие и не приемаме м€стото, отредено ни чрез него.

“ова постановление показва, че дадените в публичното пространство високи оценки за работата ни от началото на пандеми€та до ден днешен са били неискрени. ѕоследстви€та от тази обида ще бъдат за сметка на мотиваци€та за работа и в ущърб на социални€ мир.

ѕървото от т€х е привеждането на —‘—ћ¬– в положение на протестна готовност и то вече е факт. √отови сме във всеки момент да започнем преговори за повишаване заплатите на служителите в ћ¬–, достойно за положени€ от т€х труд и положението в което се намират. Ћипсата на такива преговори или на удовлетворителен резултат от т€х неизбежно ще доведат до ефективни протестни действи€ Ц единствени€т възможен начин, по който още веднъж да кажем: "ЅлагодаримУ ¬и!

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
«а какво им съ пари хората като стачкуваха те се криеха като мишоци ние не сме с вас
0
 
 
ћи да станат овчари по призива на Ѕойко
0
 
 
ти да видиш...., за парата пак...., ще дел€т с докторите..., а биха народа си.., и пак не им пука за него...., от къде милс€т че ще им плат€т, с чии пари ...!!??
0
 
 
≈ искайте си ги от “улупии. Ќали него пазите. ¬ стро€ на “улупии е така, докато си угоден-ок ,а след това - шут в г*за.
0
 
 
ѕовече са мутри който търмоз€т народа
0
 
 
ѕолицаите да си искат парите от ресторантьорите, към т€х изтекоха като стратегически важни за държаватарЯШ°рЯШ°рЯШ°
0
 
 
Ќ€ма нужда от ћ. ¬. –. “ова е репресивен орган който обслужва, корумпираното колони€лно правителство и ковид измамата.
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2020 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
јктуални теми
ѕарламентарни избори 2021 г.
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
√ригор ƒимитров на турнири през 2020 г.
«верска катастрофа с колата на ћестан
√рипна епидеми€ обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в –усе и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: