Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Сменяме стария талон на колата срещу 9 лв.
Автор: Екип Ruse24.bg 12:18 / 19.04.2015Коментари (3)578
©
От края на този или началото на следващия месец ще започне издаването на новите контролни талони за автомобилите. Те ще съдържат повече данни за превозното средство, каза началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски пред bTV.

Промяната във вида на единия от документите за колите се наложи заради проблеми с гръцките и унгарските власти. Те изискваха от българските водачи т.нар. голям талон на колата, в който са записани всички технически характеристики на превозното средство. Новите малки талони ще се състоят от две части и в тях вече ще присъстват почти всички данни от големия талон - тегло, товароносимост, конски сили и други.

Шефът на "Пътна полиция" успокои, че задължителна подмяна на документите няма да има. Но всеки, който желае, ще може да смени стария си талон срещу 9 лева. Новият образец ще се издава за всички моторни превозни средства, регистрирани след влизането му сила.

40% от пътните инциденти, както и половината загинали, са заради превишена и несъобразена с пътните условия скорост, стана ясно още от думите на Рановски. Според данните на органите на реда за януари и март загиналите и ранените при катастрофи са близо до миналогодишните нива. През април обаче има ръст на броя на загиналите и ранените.

Началникът на пътната полиция очаква тежките инциденти да намалеят, след като в началото от следващия месец отново започне налагането на глоби от мобилните камери с електронен фиш. Парламентът прие нужните за това текстове през февруари, но все още я няма наредбата на министъра на вътрешните работи, която да регламентира подробно контрола и налагането на санкциите.

По думите му, заради пропуск в законите, държавата остава психичноболни шофьори до 10 години да карат спокойно по пътищата. Причината е, че след издаването на книжката, КАТ не получава обратна информация за промяна в психическото състояние на водачите. Така до преиздаването на документа, което става веднъж на 10 години, няма как да се свалят от автомобилите хората с психични проблеми.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Или казано инъче - който ходи в Гърция да си носи големия талон. 9-те лева са нищо в сравнение с нервите по гишетата на КАТ.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 19.04.2015 г.
0
 
 
Правим глупост след глупост-ще допълваме данни в малкия талон. А за какво са ми голям и малък талон,ако вътре ще пише едни и същи глупости :-)
-4
 
 
Аз как да си сменя талона, като съм го запилял някъде? И срещу колко лева?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: