Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Снимка показа цената на олиото у нас и в Уелс
Автор: Васил Динев 16:36 / 09.03.2022Коментари (32)695
© Фейсбук
Снимка набира все по-голяма популярност във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Става въпрос за сравнение между цената за литър олио у нас и в чужбина и по-конкретно в Уелс. На единия етикет пише 5,99 лева, а на другия 1,15 паунда. 

Припомняме казаното по-рано днес от вицепремиерът Корнелия Нинова:

"Цена от 5 лв. за литър олио по магазините е спекула. Производствената цена на литър олио е 2 лв. Сами разбирате, че разликата от 2 до 5 не е оправдана. Твърдението от днес, че спирането на внос от Украйна и Русия на слънчогледово семе е една от причините за вдигането на цените е неоснователно. В България в момента имаме 1 500 млн. т. слънчогледово семе, което стига за четири години и половина за производство на олио, тоест липса на суровина няма. Това, което забелязваме в последните дни: собствениците на слънчоглед и производителите на олио задържат количества в складове и фабрики в очакване да се вдигне още цената или в очакване да го изнесат на по-високи цени, тъй като в момента има недостиг в Европа и света на слънчогледово семе - цената скочи на международните пазари.

Нашата роля е да помогнем на българския народ в този труден момент и да спрем спекулата с цените. Искам да им кажа, че няма да позволим малцина да станат милионери за няколко дни на гърба на българския народ с повишаването на цените. 

От днес задвижваме Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) по сигнал за картел, господстващо положение, всички възможности в закона. Комисията за защита на потребителите (КЗП) е на проверки - ще влезем във всеки склад, ако трябва и ще установим какво се случва там. Комисията по стоковите борси и тържища тръгва по всички пазари, за да се установи какво се крие. Искаме да кажем на всички, че държавата винаги ще подкрепя белия сектор, предприемачите, които работят на пазарни принципи  и на конкурентна основа, но онези, които в момента се опитват да печелят свърхпечалби на гърба на българския народ, ще им кажа: ще срещнете цялата сила на държавата, всичко, което ни позволява закона, всички институции ще се вдигнат на крак и няма да позволим, чрез спекула да изнудвате в тези трудни моменти  на кризи българския народ.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От TESCO си купих 3лт за 2?! Като гледам това е от ASDA, в Уелс, особено co-op, е по-скъпичко! Иначе да, примерно President 250гр са ми около 2? от ASDA!
0
 
 
Всичкото мангал се вълнува от Олиото щото само цигански баници яде!!!
0
 
 
Слъчогледовото олио по принцип е боклук. Цените му винаги са били най-ниските сред мазнините за готвене в Западна Европа. Трудна истина, ама да си я знаете.
0
 
 
Братино, ти нали си в Британската империя? Стой си там, живей си!!! Какво си се загрижил за нас? Ти и такива гризнати мозъци като теб докараха Кирцата и Ококореният на власт, за да може червените ченгесари да си развихрят спекулата! Благодарим ти от сърце за всичко, което си направил за нас!!! Моля те само не гласувай на изборите, защото после ние сърбаме помията, която ни забъркахте, а вие гледате сеир и акъл давате!!
0
 
 
И докарай,селянчето от Варна,две цистерни с мадно,и ние да намазем от *ефтенията* в Англия.Да ва еб.. селяните смотани черноработници,навряни в коптори като животни и третирани като животни,стойте и работете на еФФтинията!
0
 
 
другарю селяндурин от Варна,нали там си писал,че живееш,сопол селендурски *Александър Иванов*,я кажи КОЛКО ти е общинския данък!Колко ти е ГОДИШНИЯ ДАНЪК върху заплатата!Само не ми излизай,селяндур сополив,че получаваш милион!Само да ти напомня - 20% ти е данъка върху дохода - годишния доход,нали сопол,и то ако си със среден доход т.е.до 38000 лири.Високите доходи се облагат с над 50% данъци!Общинският данък е 120 паунда.Колко ти енаема,селтак?А тока,газа,водата?За едни работен ден ще изгараш месечния си данък ако си курва,ама ти си *мъж*,нали,селтак сополив!И да не продължавам нататък,че като ви гледам все вие,имотните англичани,най-обичате да минавате по тънкото.
0
 
 
Сега, първо-цените на всичко скочиха отдавна. И преди войната цената на олиото беше 5лв, специално на това, което е показано на снимката. Трябваше да има война, че мисис БСП да го види ли? Второ-ами искахте "Промяна" - на ви я. Пълна идиотия до шия, пълно безхаберие докато се правят, че вършат нещо и говорят 10 думи, от които вече ми се повръща.
0
 
 
Няма да се плашите другари- другарката Нинова е на своя пост и дебне за спекуланти! Каквото и да стане партията е с Вас!
0
 
 
Официален курс на англ.лира днес - 1 л.–2.35118 лв. Това е за сведение на жълтия миризлив помияр *antonio careca* - този,на който викаш *тролчо*,може да ти го навре срещу българска валута,никога безплатно,сопол!И кой е казал,че тука е рай - навсякъде има и хубаво ,и лошо,сопол жълт!
+3
 
 
В България,минимална ставка на час 3.92 лв, не стига и за една бутилка. Англия, минимална ставка 8.50?…… сами си правете извода + там пшеница не вирее
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: