Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Социолог: Бъдещата коалиция е разнолика и "бременна", всичко се върти около фикуса БСП
Автор: Екип Ruse24.bg 15:22 / 10.12.2021Коментари (0)597
©
БСП ще играе не за първи път ролята на фикуса. В едни такива широки коалиции щетите ги понасят левите партии, коментира политическият анализатор и социолог Юрий Асланов. Според него Корнелия Нинова е оставила впечатлението, че цялата коалиция се върти около нея, за да ѝ намери подходящия пост.

Забавянето на коалиционното споразумение от БСП анализаторът тълкува като желание на Корнелия Нинова да демонстрира "колко е важна". Хората, които искат нейната оставка, обаче няма да се откажат от това, въпреки че БСП ще е във властта, прогнозира още Асланов.

Една такава идейно разнолика коалиция винаги е "бременна" с риск да се разпадне при всеки един драматичен случай, предупреди още Асланов, категоричен, че това няма да завърши добре за БСП.

Нашият опит показва, че обикновено в такива широки коалиции, в крайна сметка щетите ги понасят левите партии, а през тази година БСП претърпя електорален срив, включително и в България. Опитът е такъв. Винаги, когато БСП е участвала в управлението в коалиция с други партии, тези партии не са напускали управлението с толкова негативи, колкото БСП. И доколкото е възможно да се повтори същото, това заплашва нейното съществуване въобще, след като през тази година БСП претърпя безпрецедентен електорален срив, коментира Асланов.

Защото левите хора не са склонни на тактически компромиси, когато става дума за упражняване на власт и участие в управлението. Не са склонни на такива компромиси, както десните хора, и това поставя под риск перспективата за БСП. Без да съм сигурен, че това ще се случи, но пак подчертавам - опитът е такъв, и не само в България", казва още той пред Dir.bg.

Корнелия Нинова остави впечатление, че цялата коалиция се върти около нея, за да ѝ намери някаква подходяща длъжност и за да запази партийния си пост. Хората, които искат нейната оставка, няма да се откажат от това. Те ще продължат да я искат. Въпросът ще бъде доколко оценката в партията за успеха или неуспеха за участието на БСП в това управление ще надделее към хипотетичния момент, когато трябва да се решава въпросът с тази оставка. Да речем, към края на януари, макар че аз още не съм сигурен, че тази оставка реално е подадена и че наистина в близко време ще се обсъжда. Но, да предположим, че ще се обсъжда", допълни той.

Още по темата: общо новини по темата: 2611
11.10.2022 »
08.06.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/436 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: