Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Спасителна акция като по филмите: Метри са деляли българка от падане в пропаст, била се хванала за храст!
Автор: Георги Кирилов 16:12 / 08.04.2024Коментари (4)1332
©
47-годишна жена от Шумен е била спасена в събота вечерта, след като се подхлъзнала и паднала в силно пресечена местност в природен парк "Шуменско плато", близо до скалния венец над Дивдядовските скали, съобщиха от полицията.

Спасителната операция с успешен край е била проведена от тактически инспектори от сектор "Специални тактически действия" при ОДМВР- Шумен и колегите им от РСПЗБН- Шумен инсп. Иван Табаков, мл. експерт Румен Ненов и мл. инсп. Валентин Василев.

Минути след 19 часа на 6 април в дежурната част на областната дирекция бил приет сигнал за жена, която паднала до пътека в непосредствена близост до пропаст над скалите над кв. "Дивдядово". Минути по-късно спасителните екипи се срещат в района на платото, близо до скалния венец. Разделят си района и го обхождат, следвайки получените gps координати. Проведен е допълнителен разговор, в който спецполицаите установили точното местонахождение на пострадалата. Установили, че жената е в безпомощно състояние, захваната за храст на метри от пропастта. Двамата не губят време, екипират се на място.

Осигурен с екипировката, и чрез алпийски способ инсп. Николай Спасов се спуснал до жената. С допълнителна подвесна система, помощ и координация от РСПБЗН- Шумен жената е спасена.

"Добре сме подготвени за такива ситуации, радвам се, че успяхме. Притеснението ми беше, че от падането в пропастта я деляха метри, а се беше хванала за един храст. Не знаех колко сили има. В момента, в който слязох до нея, знаех, че ще я спасим", сподели инсп. Спасов.

"Опасността продължи и в момента, в който ни извличаха нагоре към венеца, тъй като постоянно падаха камъни. Късметът беше на наша страна, успях да я предпазя, като й наведох главата към мен и по този начин я защитих. Благодаря както на колегата, така и на спасителния екип на РСПБЗН- Шумен за точните, координирани и бързо действия", допълни спецполицаят.

Въпреки силния шок, в който била, 47-годишната жена успяла да благодари на спасителите си си за успешния край на операцията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.04.2024 г.
0
 
 
Добре че злите американски учени дават на света технологии, това ако беше станало преди 30 години без телефон без интенет, познайте
Aнонимен
на 08.04.2024 г.
-2
 
 
Какво търси да върви там? Заблудени ов'ци...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: