Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Специалисти откриха идеалната парола, която да ни предпази от хакери
Автор: Екип Ruse24.bg 10:57 / 13.09.2019Коментари (0)670
©
Експертите на фирма за хостинг услуги предлагат мерки за повишаване на защитата на сайтове и  електронни пощи.

Експертите на компанията отново предлагат старото правило да използваме пароли навсякъде - в профилите си в социалните мрежи, електронната поща, банкови услуги, чатове и всевъзможни други платформи. Трябва да се отучим от ползването на лесни пароли като 1234, 123456, qwerty или дори пет еднакви букви. В интернет има автоматизирани програми, които обхождат хиляди сайтове на ден и се опитват да влязат в тях, налучквайки паролите на потребителите. Комбинации като 123456, 654321 и други, са първите, с които опитват. Няма непробиваема парола, но като минимум, е добре да се използва комбинация от поне десет символа, включващи букви, цифри, главни букви и други знаци, съветват специалистите.

Проблемът е как да измислим достатъчно сложна парола и едновременно с това да не я забравим. Една добра идея, предлагана от експертите на компанията, е да се създават пароли, съставени от първите букви на думите от определен ред на любима книга. Някои от тях могат да са главни букви, а накрая можете да се добави и цифра. Това генерира достатъчно трудна за налучкване парола и същевременно никога няма да я забравите, защото винаги ще знаете коя книга сте използвали, посочват експертите.

Според тях важно е също да се избягва използването на една и съща парола за различните онлайн услуги. Така, ако някой налучка достъпа до един от вашите профили, ще удари на камък с останалите, отбелязват специалистите.

Понякога се налага да изпратим своите данни за достъп или друга чувствителна информация на наши приятели, колеги или познати. Когато го правим, е препоръчително да избягваме незащитени връзки и популярни чатове. През един комуникационен канал (например по имейл) може да се изпрати паролата, а потребителското име през друг - например по чат. Друга алтернатива е при изпращането да се добавят по два знака преди и след оригиналната парола, като предварително се уточни това с получателя, препоръчват експертите.

През последните години смартфоните и таблетите се превръщат в основна цел на хакерите и създателите за зловреден софтуер. Препоръчително е да се инсталира антивирусен софтуер и на телефона, да ограничат приложенията и да не се свалят приложения от непознати разработчици, за които няма достатъчно позитивни отзиви. Регулярното обновяване на инсталираните мобилни апликации също е важно, посочват от фирмата за хостинг услуги.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: