Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Спецпрокуратурата обвини афганистанец и шестима българи за участие в група за каналджийство
Автор: Екип Ruse24.bg 17:23 / 01.03.2022Коментари (0)446
©
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем лица за участие в организирана престъпна група за каналджийство и подпомагане на чужди граждани, влезли незаконно в страната.

Те са задържани на 28.02.2022 г. при специализирана операция на ГДБОП на територията на гр. София и областите Перник, Стара Загора, Хасково и Кърджали под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Седмината са обвинени за това, че от март 2020 г. подпомагали срещу заплащане преминаването на нелегални мигранти през държавната граница от Република Турция, временното им пребиваване в България и извеждането им в Република Сърбия по пътя им към държави от Западна Европа, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Групата организирал и ръководел афганистанският гражданин Н.Х. Той поддържал контакти с каналджии в Турция и Сърбия, в т.ч. от афганистански произход. Уговарял с тях местата, където да бъдат посрещнати в страната на групи от по 8-10 до 20 човека. Идващите от Турция чужденци били посрещани с бусове и леки автомобили от участниците в групата (български граждани). Те били превозвани до различни селища в страната и настанявани в квартири. Впоследствие били транспортирани на групи до българо-сръбската граница, където получавали указания къде и как да я преминат.

При извършените претърсвания на жилища и лични обиски, у един от обвинените за участие в групата са намерени и иззети 11 000 евро, за които се предполага, че са придобити от престъпна дейност. Трима от задържаните за осъждани, като двама от тях – за подпомагане на нелегални мигранти в страната.

Възможно е обвинения по досъдебното производство да бъдат предявени и на други лица, съпричастни с дейността на организираната престъпна група.

С прокурорски постановления на седмината обвинени е наложено задържане до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Специализирания наказателен съд искания за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ за всеки от тях.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Поскъпване на хранителните продукти
България в еврозоната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: