Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Спират камионите по "Тракия" и "Хемус"
Автор: Екип Ruse24.bg 14:19 / 02.09.2021Коментари (0)484
©
Утре - 3 септември, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението, от 18 ч. до 21 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по АМ "Тракия“ в участъка от София до Пловдив /п.в. "Север“/, в посока Пловдив, както и по АМ "Хемус“ от София до Боаза /кръговото кръстовище при 87-ми км/ в посока Варна. Спира се и тежкотоварният трафик по първокласния път I-1 /Е79/ Благоевград – Кресна в двете посоки /от връзката с автомагистрала "Струма“ при Благоевград  до връзката с АМ "Струма“ при Кресна/.

Съвместната заповед е на Агенция "Пътна инфраструктура“, ГД "Национална полиция“ и ИА "Автомобилна администрация“. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и ограничаване на пътно-транспортни произшествия с участие на тежкотоварни превозни средства.

Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и на 6-ти септември /понеделник/ и 12-ти септември /неделя/, от 16 ч. до 20 ч. Ще бъде ограничено преминаването на автомобилите над 12 т  по АМ "Тракия“ в участъка от Пловдив до София в посока столицата и по АМ "Хемус“ от Боаза /кръговото кръстовище при 87-ми км/ до София, както и по път I-1 Благоевград – Кресна в двете посоки.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Във връзка с очаквания интензивен трафик Агенция "Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

На АМ "Хемус“ продължават ремонтно-възстановителните работи на тръбата за София на тунел "Ечемишка“. Трафикът се осъществява двупосочно в тръбата за Варна.

На АМ "Марица“ продължава ремонтът на дилатационни фуги на мостовото съоръжение над р. Йерусалимовска при 82-ри км на АМ "Марица“ в платното за ГКПП "Капитан Андреево“. До 10 септември движението в участъка от 85-ти до 80-ти на АМ "Марица“ в района на гр. Любимец ще се осъществява двупосочно в платното за Хасково.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: