Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Спортният министър с нов опит да смени ръководство на тотото
Автор: Екип Ruse24.bg 10:38 / 01.02.2022Коментари (0)489
©
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев е подал ново заявление до Търговския регистър на Агенция по вписвания за смяна на ръководството на Българския спортен тотализатор.

Първият опит на Василев да назначи Александър Тодоров за шеф на тотото на мястото на досегашния изпълнителен директор Любомир Петров удари на камък, след като двама от членовете на Управителния съвет - Гошо Гинчев и Христо Йовов - обжалваха своето освобождаване, пише БГНЕС.

От Софийски градски съд постановиха, че до приключване на започнатото производство няма как Гинчев и Йовов да бъдат освободени и съответно на тяхно място да бъдат назначени други хора.

Сега министър Василев иска от състава на управителния съвет да бъдат заличени другите двама членове - Людмила Петкова и Валентин Точев, които още през август са подали молби да бъдат освободени от длъжност до тогавашния спортен министър Андрей Кузманов.

От министерството на младежта и спорта са заявили на тяхно място в Управителния съвет като временно изпълняващи да бъдат назначени Александър Тодоров и Георгий Султанов, като Тодоров също така да заема позицията на изпълнителен директор на тотализатора на мястото на Петров.

Към заявлението в Агенция по вписванията са приложени молбите за освобождаване на Петкова и Точев, а самият Тодоров вече отговаря на изискванията да не заема висша публична длъжност, след като бе освободен като народен представител миналата седмица.

По този начин най-вероятно поне временно ръководството на тотото ще се състои от Тодоров, Султанов, Гинчев и Йовов, като все още не е ясно каква е ситуацията с досегашния директор Любомир Петров, тъй като той заяви, че няма да обжалва освобождаването си и не подаде жалба до съда.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на ИТН, като Тодоров бе депутат в 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание, а през лятото на 2021 година Султанов бе предложен от партията за министър на културата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Изграждане на Национална детска болница в София
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: