Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Справедлива присъда ли получи бруталният сводник Гаргамела, пребил почти до смърт младо момиче?
Автор: Иван Сотиров 16:19 / 04.08.2022Коментари (1)325
©
Окръжен съд – Бургас наложи едно общо наказание в размер на най-тежкото измежду наложените на Илко Тонев – Гаргамела  наказания - 15 години "Лишаване от свобода". То трябва да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим. Съдът осъди подсъдимия да заплати на пострадалата Маргарита  С. сумата общо от 180 хил. лв., представляваща обезщетение за причинените на ищцата неимуществени вреди от непозволено увреждане вследствие извършените от подсъдимия две престъпления, съобщиха от съда.

Окръжен съд – Бургас е признал Гаргамела  за виновен в това, че в периода 18 юни 2017 г. – 28 юни 2017 г., в условията на опасен рецидив, на неустановени точно места и дни на територията на община Несебър и община Приморско, в условията на продължавано престъпление, посредством нанасяне на множество силни удари -юмруци, ритници, глух метален гаечен ключ, дървена пръчка и други неустановени метални и дървени предмети, причинил с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, три средни телесни повреди на Маргарита. Тя е получила  двустранно счупване на две ребра, коремна травма  и обезобразяване на лицето. За това деяние Окръжен съд – Бургас осъди Илко Т. на "Лишаване от свобода" за срок от 12 години.

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Тонев за виновен и в това, че в ранната сутрин на 29 юни 2017 г., в гориста местност на неустановено точно място в община Средец,   с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, направил довършен опит умишлено да умъртви Маргарита , като посредством нанасяне на множество силни удари в областта на главата и тялото с   глух метален гаечен ключ и дървена пръчка й причинил счупвания на долна и горна челюст, счупване на лява лакътна кост и постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, в резултат от получените наранявания, но след довършване на изпълнителното деяние по собствена подбуда предотвратил настъпването на престъпните последици - превозил пострадалата до УМБАЛ-Бургас, където на Маргарита  била оказана висококвалифицирана медицинска помощ, поради което на основание чл. 18, ал. 3, б. "б" от НК съдът не го наказва. Но тъй като описаното по-горе деяние, в което се е изразил довършеният опит за убийство, осъществява признаците на друго престъпление, за което деецът отговаря – умишлено причинена на Маргарита  . тежка телесна повреда, осъществена на същата дата и място, в условията на опасен рецидив, с особена жестокост и по особено мъчителен за пострадалата начин, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, в резултат от получените наранявания, Бургаският окръжен съд осъди подсъдимия Илко на "Лишаване от свобода" за срок от 15 години.

По време на съдебните пледоарии държавното обвинение изтъкна, че по делото безспорно е доказано, че Илко Тонев  е причинявал системни побои и множество наранявания на пострадалата. Подсъдимият е действал осъзнато и деянията са извършени умишлено. Прокурорът пледира за наказание при оттегчаващи вината обстоятелства. Повереникът на пострадалата пледира пред съдебния състав Илко Тонев  да бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения, както и да бъде уважен предявения от неговата повереница граждански иск, общо за двете деяния в размер на 200 хил. лв. В съдебните си пледоарии, защитниците заявиха пред съдебния състав, че не се доказва по категоричен начин обвинението за опит за убийство. Те пледираха по това обвинение Илко Тонев да бъде оправдан. Относно другото деяние – за нанасянето на телесни повреди на Маргарита,  адвокатите поискаха от съда той да понесе своята наказателна отговорност в средния размер на наказанието предвидено в закона. Според защитата ударите при телесните повреди не са нанасяни в жизнено важни органи.

Подсъдимият заяви пред съдебния състав, че неговите действия не показват умисъл за убийство и се призна за виновен единствено в нанасянето на телесни повреди. В последната си дума той поиска от съда справедливост и обективност.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Бургас в петнадесетдневен срок.

Още по темата: общо новини по темата: 1
06.07.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.08.2022 г.
0
 
 
"В последната си дума той поиска от съда справедливост и обективност." Единствената справедливост за теб боклук скапан е рязане на ръцете и краката и захвърляне в гората, вълците и чакалите ще свършат останалото, отрепка скапана, те да те хрантутим и държим на топло 10 години, щото ефективно толкова ще лежиш, ще те пуснат предсрочно пак да паразитираш ... Само трупове за такива като теб измет жалка
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: