Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стана ясна причината за фаталния удар, погубил две семейства и бебе
Автор: Екип Ruse24.bg 09:52 / 25.04.2016Коментари (22)636
©
Петте жертви от зверската катастрофа край Луковит вчера не са имали никакъв шанс, твърдят разследващите. Колата им се е носила като шейна по хлъзгавия и кален склон и със страшна сила се е врязала под автобуса. 

Петимата в "летящия ковчег" са разбирали какво се случва и са преживели няколко минути на неописуем ужас. Шофьорът Данаил се опитал да предотврати трагедията, като натиснал докрай спирачките, но опитите му останали без резултат.

Две семейства и бебе на годинка загинаха при жестока катастрофа на Цветница. Касапницата се разиграла на изхода на Луковит около 12:40 часа вчера.

Фолксвагенът, в който пътували жертвите, се подхлъзнал заради мократа и кална настилка на десен завой, минал в насрещното и се врязал челно в идващия автобус на фирма "Юнион Ивкони", пътуващ по линията София - Свищов през Плевен.

Това е основната версия за трагедията, разказаха пред в. "Телеграф" разследващи, които над 5 часа правиха оглед на мястото, а спасителни екипи рязаха смазаните железа, за да извадят обезобразените трупове. Шофьорът на рейса свил максимално вдясно, за да избегне летящия неконтролируемо срещу него фолксваген. 

Двупосочното платно обаче свършило и още няколко сантиметра вдясно и рейсът е щял да се преобърне, като тогава броят на загиналите е можело да стане още по-голям, смятат пристигналите на място полицаи.

За пътуващите в колата не е имало никакъв шанс - не успели да избегнат удара в автобуса. Той се изкачвал по баира, а те се спускали. Двете сестри Валентина и Тони, съпрузите им Николай и Данаил и бебенцето Тони, кръстено на майка си, пътували към Сливенския край. 

Отивали да вземат 13-годишния син на Тони и Николай, който бил настанен в поправителен дом. Майката имала 6 деца, дълги години била разделена с мъжа си и синът й и бил отнет, защото не можела да се грижи за него.

Двете семейства тръгнали с фолксвагена около 12 часа от ромския квартал "Изток" на Луковит, твърдят техни роднини. Пътят им обаче продължил много дълго, защото още на изхода на града станала трагедията.

След сблъсъка колата била влачена няколко метра.
"Ох, мамо, отиваха детето да вземат за Великденските празници, а виж какво стана" - плачеше вчера неутешимо до пътя сестрата на Тони и Валентина - Емилия. Малко след инцидента в махалата се разчуло за случилото се и всички тръгнали към катастрофата.

Загиналите били от ромския род на така наречените "кошничари". Според роднините на жертвите шофьорът Данаил не може да е карал бързо, защото малко след спускането обикновено вардели катаджии и той знаел това. Скоростта на фолксвагена не е ясна, защото на мястото има спирачен път.

След катастрофата бил изпратен друг автобус, който откарал пътниците. Сред тях няма пострадали. Дошлите на място вчера роми бяха ядосани, защото никой не им дал да обърнат автобуса, под който беше влязла колата. 

Те смятаха, че за някои от ранените може да е имало шанс. Движението след катастрофата не беше спирано, а се извършваше само в едното платно, като катаджии регулираха трафика.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
да ви разкажа истински случай от изпит на листовки,отива манго и му дават да прочете заглавие на вестник-срича не може,инструкторът обяснява бил притеснен.познайте после кой взима листовките от първия път/не може да чете../,а хора със висше са скъсани...после се трепели,пътят бил хлъзгав..да не говорим че когато ти поднесе спирачка не се натиска зверски а се върти волана..
+6
 
 
Всички мангали по пътя са камикадзета-колите са им супер неизправни и в сервиз 5 години не влизали,но пък ги карат като на рали!
+7
 
 
И аз ще попитам дали сте виждали циганин в учебен автомобил? Ще попитам и каква е вероатността гумите им да са на по-малко от десет години?
+5
 
 
Каквото са търсили са си го намерили!Какво от това, че е имало малко дете?!?Утре щеше да е голям циганин...
+8
 
 
Да сте виждали циганин в учебна кола
0
 
 
Хора, я се осъзнайте! Починало е детенце, а единствената ви мисъл е да хулите факта, че става въпрос за етнос различен от вашия.. Евала
+11
 
 
Хайде сега да коментират тези, които вчера се силеха да оплюват шофьора на автобуса. И пак да погледнат снимката. Автобусът е в десния банкет от пътя, опитал се е да избегне удара.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: