Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Станимир Илчев: НДСВ се завръща в политиката, заради неблагоприятната ситуация, в която се намира страната ни
Автор: Екип Ruse24.bg 09:49 / 16.12.2022Коментари (0)238
©
"НДСВ ще се възроди. Връщаме се на политическата сцена, заради неблагоприятната ситуация, в която се намира страната ни.“ Това заяви в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ Станимир Илчев, съпредседател на Националното движение за стабилност и възход (НДСВ).

По думите му НДСВ се ръководи от идеята за възстановяване на ролята на формацията в политическия и обществения процес, защото само участие на местни и парламентарни избори осмисля присъствието на политическите субекти.

Според Илчев сега сме свиделите задълбочаване на катаклизмите и постоянни противоречия между партиите, които от идеологически се превръщат в лични вендети и саморазправи. "Има опасност пленарната зала на Народното събрание да се превърне в нещо като зала за повдигане на обвинения и търсене на сметка без това да е основната й функция".

Относно кой ще оглави НДСВ Илчев сподели, че е готов да лансира от две до три имена и възможностите начело да бъде подходящ човек не са малко. "Идеята да се консолидираме вълнува много мои колеги, бивши депутати, министри и членове на експертни съвети, които вършеха чудесна работа. При нас палитрата е налице", допълни той.

На въпрос как е реагирал Цар Симеон II, Станимир Илчев обясни, че не са спорили, но е бил запитан дали са сигурни, че ще се справят като е обърнал внимание на сложната обстановка и прекалено тежката стигма, която тежеше на НДСВ през годините. "Всичко опира до желанието да си сътрудничим с потенциални партньори и групи в българското общество, които са подкрепяли партията през годините."

"Аз мисля, че казано на прост език, отвъд образите сме се взели да съберем хората, които създадоха НДСВ и бяха неговия двигател, и нови хора, които не са длъжни да знаят детайлите, защото са били млади." Илчев смята, че точно тази комбинация трябва да даде резултат.

Съпредседателят на Националното движение за стабилност и възход заяви категорично, че няма да си сътрудничат с ГЕРБ, заради антилибералните действия на партията на Борисов, които, по думите му, са започнали още от самото си начало. Той изрази възможност за разговори и диалог с партията на Стефан Янев в политическия терен в парламента.

Станимир Илчев бе категоричен, че НДСВ остава там където е било винаги - в центъра като либерално-центристка партия и не се боят от думата "либерално“. 

"Който ни приема като такива, ще се отнесе доброжелателно и обратното - този, който смята, че не сме подходящи за неговата собствена партия, програма и стилистика, няма да ни обърне внимание", посочи той.

Цоня СЪБЧЕВА






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абитуриентски балове 2024
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: