Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Станишев: Овчаров брани Нинова като Матросов на амбразурата
Автор: Екип Ruse24.bg 10:33 / 28.05.2020Коментари (0)721
©
"Не ми е на дневен ред да се кандидатирам за лидер на БСП. Нямам властови амбиции. За следващите 7 години 30 млрд. евро ще имаме подкрепа. Това ще бъде много значителна подкрепа за българската икономика“, каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев по БТВ.

Вчерашното решение на Комисията е историческо. То извежда европейската интеграция на ново ниво. Никога досега не е правена решителна стъпка да се взема общ дълг с общи гаранции. Търсят се собствени ресурси, които да гарантират дълга. Не съм доволен, че толкова дълго време отне да се вземат позициите на страните. Важно е час по-бързо да се задейства този план.

Ние, социалистите за това говоримо т март. Вчера ясно заявихме подкрепа на този план. Европа е 27 страни, които бавно стигат до съгласие.  От няколко седмици говоря, че трябва икономически антикризисен щаб. За това ние ще бъдем задължени да представим национален план за възстановяване. Трябва кръгла маса за идеи. Не е важно да се възстанови статуквото преди тази криза, но и да развием кокнкурентноспособност за бъдещето.

В здравната сфера мерките бяха навременни, но в икономически план мерките са малко спонтанни и недостатъчно обосновани. За ДДС-то няма отговор дали това реално ще помогне на сектора, ако няма туристи. Дали ще се изсветли сферата? Защо не се намалява ДДС да детските стоки?

Следя с голяма тревога подготовката на предстоящата кампания за председател на БСП. Ние сме в кампания. Виждам опорна точка, която не налага централизирано. Внушението е едно-критично настроените изпълняват поръка на ГЕРБ. Това е фалшива опорна точка. Част от говорителите са много недостоверни. Виден е тандема Нинова-Овчаров. Той като Матросов на амбразурата ще защитава действащият лидер. Какво страшно има от това да се кандидатират за лидер на председател? Преди месец и половина имахме среща с Корнелия Нинова. От тогава не сме се чували. Искам да видя в тази кампания състезание на идеи и платформи.

С г-н Божков никога не съм се срещал в моя мандат. Имах доверие на финансовия министър. Следвах неговите препоръки. Разговори са водени с крупни бизнесмени и всеки ще иска свои неща. По време на моя мандат са правени добре нещата. Винаги трябва да се вземат различните гледни точки. Този диалог трябва да се води. На мен са ми казвани нещата институционално.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: