Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Станислава Филипова: В България имаме дефицит на витамин D, който е важен за костите
Автор: Екип Ruse24.bg 15:09 / 09.06.2023Коментари (0)230
©
Използването на SPF защитата целогодишно е изключително важно. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ козметикът Станислава Филипова. "Слънчевите лъчи, които проникват в кожата, са тези, които деструктивно влияят на нашите клетки. Ние нямаме сензитивност за тези лъчи, а те акумулират във времето и водят до появата на пигментни петна, поява на фини или не толкова фини бръчки, свличане на овала. Тези UV лъчи образуват много свободни радикали, а те от своя страна разрушават клетки. Това означава, че една нездрава клетка не може да функционира правилно. Най-мощният антиейдж протектор това е SPF защитата.“

Станислава Филипова посъветва всеки човек целогодишно в зависимост от сезона и фототипа (светъл/тъмен тип) на човека да използва от 15-30 до 50 фактор SPF защита.

"България се намира в един географски пояс, в който се наблюдава един спад на нивото на Витамин D, което е нормално за нашите географски ширини. Ние принципно имаме дефицит на Витамин D, а синтезът на Витамин D е много важен по отношение на костната ни структура и на други процеси в организма “, - каза още козметологът Станислава Филипова, и препоръча след определена възраст да се правят изследвания за нивата на Витамин D в организма и консултации с ендокринолог.

Солариумите не само не са здравословни, но са и опасни за живота, смята Станислава Филипова. "Това са около 28 слънца наведнъж в нашата кожа. Има как да стане равномерен, здравословен тен, но не по този начин,“ категорична е тя.

Когато един човек има предразположеност бенките му да се променят и появяват нови с годините, е добре да се отиде на дерматолог, както това е добре да има прегледи за превенция за рака на кожата. "Бенки, които променят релефа и формата си, трябва задължително да бъдат прегледани,“ заключи Станислава Филипова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: