Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Станкушев: Разследването по "Осемте джуджета" е комплекс от няколко казуса около фамилията Златанови
Автор: Екип Ruse24.bg 16:22 / 10.07.2023Коментари (0)419
©
Добрата новина е, че се даде гласност на това разследване, което по същество е един комплекс от няколко казуса, които гравитират около фамилията Златанови – баща и син, собственици на два асансьорни завода. Това каза в аудиокаста"Това е България" на Радио "Фокус" директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. "Но има и две лоши новини. Защо се случва чак сега не е трудно да се отговори. Просто, защото взаимовръзките, зависимостите в тази много голяма мрежа за влияние са толкова големи, че би било наивно и глупаво да подценяваме възможностите на хората, които нямат интерес истината да излезе на бял свят. А второ, почти сигурен съм, че ще има опити за отлагане чрез някакви процедурни хватки, каквито има налични предостатъчно в правилата, по които работят тези органи, в случая ВСС. Ние все пак считаме, че благодарение на вас, на медиите, широката публика получи достатъчно ясна информация за дълбочината, опасността и заплахите от съществуването на подобна мрежа", добави Бойко Станкушев.

Той посочи, че още при излъчването на първия филм от разследването, те са достигнали в много кратко време над 1 милион гледания, което е параметър, съизмерим с аудиторията на големите телевизии в някои пикови часове. Подобно нещо се е получило и с едно друго разследване, наречено "Списък за бърз контрол“, което всъщност е цикъл от филмчета.

"Защото в хода на работата се доизясняваха непрекъснато, макар и много трудно и на моменти болезнено нови и нови факти и обстоятелства. Става дума за мрежа за влияние, аналогична на това, което излезе от случая "Осемте джуджета“. Ние разчитаме и съм убеден, че независимо от това какво ще прави тази или същата седмица ВСС, не знам колко рано или пък колко ще се забави, ще влезе и току-що споменатия втори казус "Списък за бърз контрол“ за разглеждане там. Защото в много отношения, през свидетелствата на хората, които ние сме записвали, произтича нещо изключително тревожно, което аз освен в някои най-известни мафиотски, антидемократични държави в света, просто не съм и мислил, че може да се случа тук. А именно, зависимости между посредници, които договарят параметрите, сумите, които трябва да се платят, за да бъде променен ходът на едно досъдебно производство и хората, които имат реално властта да го направят. А това са висши магистрати. Там излизат имена буквално на главни прокурори, на хора от тяхното обкръжение, техни заместници, излизат имена на съдии, включително на високи позиции, излизат също така имена и на известни личности от правоохранителната система, МВР, до ниво министър включително, излизат взаимовръзки, най-малкото свързани доказателства за това, че има изтичане на информация от ГДБОП, от ДАНС и т.н. да не ги изброявам. Навсякъде лъсва безпомощността и безсмислието на така създадения от българския законодател орган, главен орган, който трябва да се занимава с борбата с корупцията, популярно наричаното КПКОНПИ, което за всичките тия години откакто съществува, нищо не е свършило. Оттук нататък мога да вляза в преразказ, който ще съдържа десетки, десетки имена, десетки суми, места, обстоятелства, голяма част от които ние сме 100% убедени, че са верни, за някои сме в процес на доразработка. Защото натрупването на информация чрез свидетелства или документално, или някакви други способи, които ние използваме, непрекъснато, буквално всеки ден показва, че тази мрежа е почти безкрайна", добави Бойко Станкушев.

Още по темата: общо новини по темата: 84
25.04.2024 »
24.04.2024 »
23.04.2024 »
19.04.2024 »
15.04.2024 »
30.03.2024 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
Почина актьорът Матю Пери
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: