Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стартира национална кампания срещу трафика на хора
Автор: Екип Ruse24.bg 17:39 / 18.10.2010Коментари (0)555
Националната комисия за борба с трафика на хора стартира десетдневна кампания в цялата страна под надслов "Трафик на хора: Време за действие". Събитието се организира за четвърта поредна година с партньорството на Министерство на вътрешните работи, Министерството на образованието, науката и младежта и неправителствени организации.

През 2007 г. по инициатива на г-н Франко Фратини, 18 октомври бе обявен за Европейски ден за борба с трафик на хора. Тази инициатива представлява важен елемент от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция на трафика на хора и повишаване на чувствителността на обществото към този феномен.
От 2007 г. Националната комисия за борба с трафика на хора традиционно провежда национална кампания за превенция на трафика на хора, под надслов "Трафик на хора: Време за действие", стартирайки на Европейския ден - 18 октомври и завършвайки кампанията на 10 декември - Международния ден на човешките права.

Тази година Националната комисия ще проведе кампанията под надслов "Това е трафик на хора", като в момента подготвя информационен видео клип, който има за цел да привлече вниманието на обществото към рисковете от трафик на хора и към факта, че това може да се случи на всеки.
В рамките на тазгодишните прояви, посветени на деня, Националната комисия, съвместно с Местните комисии за борба с трафика на хора, с общини и местни неправителствени организации в градовете София, Русе, Пазарджик, Бургас, Варна, Сливен, Монтана ще организира информационни дейности сред местната общност и рисковите групи.

Националната комисия за борба с трафика на хора, инициатор и главен организатор и на тазгодишното отбелязване на деня, има за цел да работи за предотвратяване на предпоставки, създаващи рискове от попадане в трафик, както и за защита, възстановяване и реинтеграция на жертвите на трафик на хора.

Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) към Министерския съвет, с председател заместник министър-председателя Цветан Цветанов, е висш държавен орган, който определя и ръководи прилагането на националната политика и стратегия в областта на противодействието на трафика на хора. Националната комисия координира и организира усилията на всички държавни институции в противодействието и превенцията на трафика на хора.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лоша инфраструктура в Русе
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: