Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стефан Янев: Ако знаем къде искаме да бъдем след 10 години, ще знаем последователните стъпки
Автор: Цвети Тончева 18:53 / 29.11.2023Коментари (0)528
©
Сегашното правителство изглежда като некоалиция, която работи по немеханизъм и не е ясно как точно работи в интерес на българските граждани. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" ген. Стефан Янев, лидер на партия "Български възход“. "Чухме много разговори, позиции как се решава един или друг проблем от гледна точка на ежедневието. Но не чухме нищо дългосрочно. Не чухме нещо, което да говори за 2-3 месеца напред", каза Янев.

Според него, властите не се справиха с първия сняг. България има четири сезона. И България винаги е имала ситуации подобни на тази, със сняг, с виелици, и с проблеми и обвинения от нас гражданите към властите, че не се справят. 

"Властите винаги не се справят, защото в живота няма 100-процентова застраховка, или ако има, тя е много скъпа, и никой не си я позволява, и не я купува като полица. По същия начин е подготовката ни за всякакъв вид бедствие. Вероятно в такова бедствие, ние имаме нужда от 10 000 снегорина, във всяко село да има поне по 1, но нямаме, не можем да си го позволим. И тук е въпросът да има добра организация. И големият въпрос е дали имаме тази добра организация, защото тази добра организация, тя става не толкова с пари, а с организация, с мисъл. И тази организация зависи от много неща, зависи от това, дали има подходящи хора в съответните общини, които имат опит, знаят и могат. Защото малко или много, ако погледнем, в случая става въпрос за пътищата, става въпрос за електроснабдяването, водоснабдяването - основните проблеми, които възникват при всеки сняг, виелица и всичко останало. И в много случаи ние бързаме да обвиняваме някой, а не се запитваме - ние какво правим? Ние, самите правим ли нещо, малко от малко да помогнем някъде", посочи Янев. 

 

По думите му, всеки решава за себе си, но вместо да чакаш някой, да се оплачеш, че някой не си е свършил работата, по-добре ние да направим нещо. В този смисъл операме до нашето отношение към нас самите и нашата отговорност. 

Синоптичните прогнози са доста точни и предупрежденията, които идват през медиите, трябва първо да ги чуят хората в съответните общини. Съответните фирми, които са ангажирани с това, те да си направят предварително разговорите и организацията, какво и как би следвало, и какво биха могли да очакват. Значи цялата тази организация зависи от подготовката, хората да знаят какво правят, какви отговорности имат. Това е важно да направим - организация.

"Ако знаем къде искаме да бъдем след 10 години, ние ще построим последователно стъпките, блокчетата, които искаме да изградим и тогава ще имаме управление. Защото управлението ще знае какво да прави, ще знае какъв е дневният ред, ще знае какъв е сценарият и кои точки да следва. Иначе импровизираме.", каза още Стефан Янев.

Цоня СЪБЧЕВА

Още по темата: общо новини по темата: 1552
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/259 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: