Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стефан Янев: Готови сме за диалог с ГЕРБ по конкретни политики, ако бъдем поканени
Автор: Екип Ruse24.bg 14:07 / 02.12.2022Коментари (0)435
©
Днес имаме анонс, че президентът ще връчи първия мандат на ГЕРБ в понеделник като първа политическа сила в 48-то Народно събрание. Това каза лидерът на "Български възход“ пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус“. "Да пожелаем успех на ГЕРБ, така че да върнат мандата изпълнен. И от гледна точка на нашата парламентарна група декларирам, че ние сме готови за диалог по конкретни политики, ако разбира се бъдем поканени на такъв диалог“.

За какво сме готови в персонален план е рано да се говори, допълни политикът. "Няма такива разговори, няма такива предложения, така че нека да не бързаме и да говорим неща, които може да са интересни, но не са реални.“

На въпрос на журналист можем ли да станем свидетели на правителство на малцинството, Янев каза: "На всичко можем да станем свидетели, ако е договорено на принципа "всичко е договорено, когато всичко е договорено“. Така че нека да дадем възможност на хората, които ще работят конкретно по темата, да имат спокойствие“.

Аз не приемам този тип говорене, което напоследък и в медийното пространство, и в личното общуване, вече го превърнахме едва ли не в национален спорт да се сочим с пръст и да се обвиняваме в какво ли не, обясни Янев. "Аз мафия не виждам, нека да го кажа така. Различните парламентарни групи имат различен дневен ред и гласуват по различен начин. Нормално е партиите да имат различни виждания по различни въпроси. От тази гледна точка по никакъв начин не искам да свързвам тематичните коалиции, които се явяват по различни въпроси с нещо, което е постоянно и което би определило политиката и основния приоритет за дейност на този парламент в близките месеци. Според мен всички опции са отворени и в крайна сметка сме изпратени от избирателите тук да търсим начин за диалог и взаимодействие и се стремим това да правим“.

Ако има трети мандат, по принцип е коментирано и от практиката знаем, че той се явява антикризисен, поясни Янев. "Формулата вероятно ще бъде формула на най-широко съгласие. За мен работеща формула би означавала 160+, което означава най-широко съгласие на партиите“.

Още по темата: общо новини по темата: 654
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
05.06.2023 »
04.06.2023 »
01.06.2023 »
предишна страница [ 1/109 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: