Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стефан Янев: Има пълно единомислие между централната и местната власт
Автор: Екип Ruse24.bg 14:08 / 22.06.2021Коментари (0)653
©
Служебното правителство си е поставило за задача да установи какви законодателни промени е необходимо да бъдат направени в различните обществени сфери, така че да се подобри животът на гражданите и функционирането на бизнеса. Това заяви министър-председателят Стефан Янев в началото на срещата си с представители на Националното сдружение на общините в Република България.

Премиерът изтъкна, че макар кабинетът да е служебен, има амбицията в рамките на мандата си да подготви предложения за законодателни промени, които да могат да бъдат разглеждани от следващия парламент. Министър-председателят изрази готовност на днешната среща да бъдат обсъдени и предложенията на НСОРБ, като със съвместни усилия, в хода на дискусията, те да бъдат допълнени и обогатени.

В рамките на срещата в Министерския съвет премиерът Стефан Янев ще запознае представителите на местната власт и с резултатите от дискусията му с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България, която се състоя в село Поповица в събота.

Премиерът посочи пълното единомислие за това, че дейността на всички - както на общините, така и на централната власт, трябва да бъде в интерес на българските граждани. "Надявам се днес да имаме възможност да обсъдим редица проблеми, които трябва да решаваме всеки ден“, добави още министър-председателят Стефан Янев.

От своя страна председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов благодари за поканата за среща и изрази желание в рамките на днешната дискусия да бъдат обсъдени промените в Националния план за възстановяване и устойчивост, подготовката на предстоящите избори, както и бюджетната прогноза за следващата година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: