Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Стефан Янев в родното си село Поповица: Нека да престанем да определяме новите назначенията като скандални
Автор: Екип Ruse24.bg 14:58 / 20.06.2021Коментари (1)947
Служебният премиер Стефан Янев посети вчера родното си село Поповица, където се среща с членовете на Националното сдружение на кметовете на кметства в България.

В рамките на разговора, който се проведе в местното читалище "Пробуда", бяха обсъдени финансовите проблеми в малките населени места и тяхната независимост, както и промени в някои административни структури. Срещата се проведе по искане на кметовете, които се оплакват от липса на финансиране.

"Има идея част от местните данъци да бъдат на разположение на кметовете на малките населени места, за да подобряват инфраструктурата и възможностите за живот в тях. Основен проблем за кметовете на кметства е самофинансирането, споделеното финансиране, така наречените делегирани бюджети, като най-малки кметовете на кметства са най-потърпевши. Те, освен от централизираното разпределение на бюджети, са силно зависими още от решенията на общинските съвети и на общинските кметове, от които зависи получаването на средства за социални дейности в малките населени места и подобряването на условията за живот в тях", изтъкна Янев, цитиран от БТА.

Преди срещата с кметовете премиерът коментира пред журналисти намеренията на коалицията ГЕРБ-СДС да внесе жалба в ЦИК, че служебният кабинет не изпълнява своите задължения, а участва в предизборната кампания.

"По отношение на това дали провеждаме кампания - интересно е за кого, след като правителството е непартийно и след като многократно и аз, и министри от кабинета сме заявявали, че работим за хората, отговаряме на нуждите и въпросите им за решаване на техните проблеми. И срещата днес в Поповица потвърждава това. Ние сме в предизборна кампания и са възможни, като част от нормалното политическо говорене, обвинения и жалби", каза Янев.

Той уточни, че 9600 машини за гласуване вече са осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500 машини, какъвто е планът на ЦИК.

Янев заяви още, че квалификациите по отношение на новите назначения в администрацията трябва да бъдат направени, едва след като се види тяхната работа.

Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов тече, но още не е приключила и няма резултати - той е проверяван заради фирмата си с дългове, която е продал преди години, преди тя да фалира.

Премиерът каза също, че ако се потвърди информация за връзки с незаконна дейност, ще преосмисли решенията си относно назначенията и отсече, че компромиси няма да се правят.

Той отхвърли обвиненията за скандални назначения в митниците.

"Нека да престанем да обсъждаме назначенията с епитети, дали са скандални. Да гледаме и следим тяхната дейност и резултатите от дейността им. В близките дни ще има интересни развития. Мисля, че и днес има една реализация на контрабанда, свързана с наркотици, съвместно с МВР. Нека видим резултатите и тогава да преценим дали са скандални, или не", каза Янев.

Още при пристигането му кметицата на Поповица Веска Мирчева поднесе първата изненада на служебния премиер - негов портрет, рисуван с въглен. На него е изобразен самият той с костюм и вратовръзка, а на заден план е пейзаж от родното му село.

По-късно Янев участва в Традиционния събор на Поповица, който се провежда под мотото "Празник на българския дух и традиции в моето родно село".






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
какво обещаваш бе ТЪПАКО ти след 11 ще имаш много дела за всичките незаконни уволнения
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: